fredag den 17. august 2012

Endnu en fin dag

En tæt tåge lå over hele Gedser odde fra morgenstunden og dæmpede nok aktiviteten hos fuglene en del, men der var alligevel en del der fandt vejen til nettene. På første runde kunne hele 4 nattergale pilles ud af nettene, men dog var det kun en af dem der skulle mærkes, da de andre allerede var mærket tidligere denne måned. Det blev også til 4 rødryggede tornskader idag, hvoraf den ene var den jeg mærkede igår eftermiddags, mens de andre var nye fugle.

Fluesnapperne er også begyndt at røre på sig, og det samme er løvsangerne. Noget der dog tyder på en meget dårlig ynglesæson er, at over halvdelen af de fangne løvsangere er gamle fugle. Normalt er ca 10% gamle fugle her om efteråret, men i år tror jeg, at det er ca 60% gamle løvsangere. Har de svenske stationer samme fordeling? En forklaring kan dog være, at det kun er de gamle fugle der trækker i det gode vejr, så alle ungfuglene kommer når det bliver lidt koldere?
Om eftermiddagen blev endnu en vendehals mærket. Dog ikke det pæneste individ, da den manglede halen. Den har den nok mistet til en sulten kat et sted.
Der var ike det store træk, men blandt andet en havørn var ude og vende over odden samt nogle rørhøge. På stranden stod en flot 2k kaspisk måge i en blandet flok måger.
Hans og Gert var ude og sige hej i løbet af dagen.
Imorgen lover de mere godt vejr med vind fra syd, så der kommer nok en god bunke nye fugle, men nogen stor-dag bliver det nok ikke.
Jesper

Ingen kommentarer: