fredag den 24. august 2012

Masser af skovpibere og spætter

Idag havde vinden endelig lagt sig og skyerne lå lavt. Det lignede noget der kunne blive en god dag, men der var ikke meget at hente på den første runde. Faktisk fangede vi flest aflæsninger, men efterårets første gærdesmutte og et par rødhals fik dagen til at minde om en september-dag snarere end en august-dag. På anden runde kom der mere fart over feltet, og pludselig var der mindst 10 stor flagspætte i haven , og det lykkedes at fange de 5 af dem. Dermed er der nu mærket 40 store flagspætter hernede i juli/august! Til sammenligning er der vidst aldrig mærket over 15 på et helt år hernede før.
Det ultimative hit sad dog i hejsenettet: gråspurv! Det er ekstremt sjældent at denne art ringmærkes på odden, så det var en stor glæde at fange denne ekslusive art. Der er næsten mærket flere høgesangere på odden end der er mærket gråspurv!

Der trak også en del skovpibere og det lykkedes at fange næsten 70 af denne art idag! Det er ny dagsrekord for arten på Gedser odde, og ikke nok med det så var der sørme også en med svensk ring imellem. Det er 2. år i træk at der aflæses svensk skovpiber i Gedser, men i følge atlasset er der indtil 2002 kun aflæst 3 udenlandsk-mærkede skovpibere i Danmark, så det er ikke noget der sker hver dag.
Trækket døde hurtigt ud desværre, men et stykke over middag hang der dog også en fin vendehals i nettet.

Gert og Benny samt et ægtepar fra DOF København var nede og sige hej i løbet af dagen.
Imorgen lover de nogenlunde vejr til mærkning, men der skal også komme noget regn, så vi må se hvad vi kan få ud af det imorgen.
Jesper

Ingen kommentarer: