lørdag den 9. august 2014

Dobbelt op på det gode!

Så skete det igen - jeg sprang bloggen over. Nu får I til gengæld dobbelt op på det gode!

I går (d. 8/8) havde vi sæsonens største dag indtil videre!
Vi åbnede nettene som sædvanlig en halv time før solopgang og havde åbent helt til 13.45. Vinden var blid, og kom fortrinsvis fra NV. Temperaturen nåede op på de 23 grader, og vi havde hele 267 meter net sat op.
Morgenens mærkninger gav 127 fugle fordelt på 16 arter. Gærdesangerne (Sylvia curruca) fyldte stadig godt i fangsterne med 35 stk, men de følges nu tæt af Tornsangerne (Sylvia communis), som vi havde 31 af. Gulbug (Hippolais icterina) er den næst følgende, med kun 15 stk. For at sætte det lidt i perspektiv.
Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus)
De tidlige morgentimer bød på en flot ung Sangdrossel (Turdus philomelos). Og igen fløj fluesnapperne lystigt i nettene, det blev til to Grå Fluesnappere (Muscicapa striata) og hele fire Brogede Fluesnappere (Ficedula hypoleuca). Vi var også heldige at fange hele to Stenpikkere (Oenanthe oenanthe) ude i de nyopsatte lærkenet - også til Antons held, for så fik han også mærket sådan en!
Men mest spændende var det da den flotte Græshoppesanger (Locustella naevia) overraskede os i nettet. Denne fugl blev den første af sin art, som blev mærket på stationen i år.

Græshoppesanger (Locustella naevia)
Græshoppesangerens underhale 

Efter nettene blev lukket gik Anders og Anton ud på sydspidsen for at obse lidt, mens jeg slappede af i solen og snakkede med forbipasserende turister.

Siden det var Antons sidste aften måtte vi hellere få lidt ekstra ud af døgnets timer, så efter aftensmaden satte vi igen net op. De var oppe fra 20.30 til 22.00 og gav et afkast på 15 fugle fordelt på arterne Gulbug (Hippolaris icterina), Gærdesanger (Sylvia curruca), Tornsanger (Sylvia communis) og Skovspurv (Passer montanus).
Aftenen bød på besøg af Hans og hans datter, som lige kom for at sige hej og plukke de sidste kirksebær i nåhøjde.

I alt fik vi altså mærket 142 fugle på hele dagen.

Stenpikker (Oenanthe oenanthe) 
I dag var udsigterne til fugle i nettene ikke for gode, og mine udsigter for at slippe dynen var endnu værre! Jeg fik lov til at sove helt til jeg vågnede lidt i 8 - Hvilket privilegium! Anton havde det vist på samme måde, så Anders tog morgenens tjans i blæsten alene. Han havde 99 meter net oppe fra 04.40 til 10.20 og fangede blot 16 fugle. Ikke imponerende de sidste dages fangster taget i betragtning. Han gik årets niende Husrødstjert (Pdoenicurus ochruros) og dagens topscore var Tornsanger (Sylvia communis) med 6 stk.
Den efterhånden velkendte Nattergal (Luscinia luscinia)
Anton og Anders måtte igen ud til sydspidsen om eftermiddagen (mon de flygter fra mig? Ej det kan jeg næppe tro!). De fik desværre ikke set noget super spændende, men det lød som om, at det havde været fint. Og så fik de jo snakket lidt med de gamle skarpe mænd, som trofast står og obser i weekenderne. Og jeg var da heldig at Anders Zuschlag lige slog et smut ind forbi til en sludder.
Mens de unge mænd var på odden fik jeg rig mulighed for at slappe af i huset - lige indtil Anders forældre meldte deres ankomst. Så var freden ovre.
De kom med god mad, som vi har nydt her til aften! Og mons tro om det ikke blev til endnu en kage - Cheesecake med friske blåbær og brombær - sidstnævnte fra haven.

Men nok om det mad, for før det blev serveret måtte vi jo tage afsked med Anton for denne gang! Han smuttede tilbage til Haderslev, efter en uge på stationen. Anders og jeg er stærkt enige om, at det godt måtte have været et par dage mere, for det var da noget så hyggeligt, og nu skal vi til at være alene igen. (Heldigvis får vi da jævnligt besøg af alle de frivillige, som er tilknyttet stationen!)
Men et stort tak skal lyde til Anton, for at starte sin ringmærker-karriere på GFU, og holde os med selskab! :-)

Nu er kagen fordøjet, og I har fordøjet en god stak ord, det hele må nu sluttes af med et godnat.

Blog Heidi Vibe Frederiksen - Fotos Anders Odd Wulff Nielsen 

Ingen kommentarer: