onsdag den 27. august 2014

Fluesnappere i flæng og lækkerier på odden

Så kom fuglene til Gedser! I går (tirsdag d. 26.) blæste vinden med 3 m/s fra V/NV. Det burde være perfekt, men det var som om, at fuglene lige skulle i omdrejninger. Vi havde omkring 170 nye ringmærkninger, ikke som meget som forventet, men det skulle bare lige i gang.
I dag har vi nemlig haft en af de der dage, hvor fuglene bare bliver ved med at komme. Normalt stopper vores fangst i løbet af formiddagen, fordi vi fanger meget få fugle og mange af dem er nogle vi har mærket tidligere på morgenen. Men i dag er der blevet ved med at komme nye fugle til, så vi har haft en jævn fangst af nye fugle. Dagens mærkninger er kommet op over 330 (eksakte tal skulle gerne ligge klar i morgen, muligvis med lidt statistik og sjove fakta, hvis vi får tid). Vi har haft store fangster af Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus) og Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca). Faktisk også en del Grå Fluesnapper (Muscicapa striata). Vi havde forventet mange Løvsangere (Phylloscopus trochilus), men dem har vi slet ikke set i så stort tal. Desuden har vi haft en rastende Lille Fluesnapper (Ficedula parva) i haven det meste af dagen.
Morgenen startede igen med 3 m/s med en vind fra N/NV. Det var en flot klar morgen, og det vrimlede med fugle i haven. Vi havde været så heldige at få hjælp af Gert denne morgen - to hænder ekstra gør en stor forskel!

Løvsanger (Phylloscopus trochilus) 1k 
Dagen bød på besøg fra Benny og en stor flok gæster, som skulle vises rundt. Og her senere på dagen har vi fået besøg af et par turister fra Holland, hvor manden i parret er ringmærker. Så en velbesøgt fuglestation har vi været denne onsdag!

Daniel beretter, at det eneste rigtig nævneværdige, der er blevet set på odden i dag, har været Hortulan (Emberiza hortulana) og Tejst (Cepphus grylle). Sidstnævnte skulle være rimelig sjælden ved Gedser. I går brillerede de med 16 Lille Kjove (Stercorarius langicaudus). 
Kunne du tænke dig at se gode billeder af en hortulan, så kan du klikke her, og se billeder i Gedser Fuglestations galleri. Billederne er fra 11/5 2009, hvor en flot adult hortulan blev fanget og ringmærket på stationen. Der står følgende i en af billedbeskrivelserne: "Hortulan, en ualmindelig fugl i Danmark og er ikke blandt de danske ynglefugle. Den ses eller høres mest på dens forårs og efterårstræk gennem landet ... den overvintrer helt i Sudan og Etiopien."  

Godnat derude, vent spændt på en update i morgen!

Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus) 1k han - Når fuglen vender tilbage fra trækket, vil fjerenes lyse ender være slidt af, og det røde bryst vil træde frem. Desuden vil hannen være sort på struben (farven anes under de brunlige lyse ender på fjerene) og hvid og sort oven på hovedet. 

Ingen kommentarer: