mandag den 4. august 2014

Snydt!

Snydt, ja, det blev I vist. Vi fik jo ikke skrevet blog i går! Det var en af de dage, som bare gik, uden vi fik lavet det store. Men alligevel var vi beskæftiget hele dagen med småopgaver.
Vi kunne ikke gennemføre den standardiserede mærkning på grund af kraftig regn, torden og lyn. Inden uvejret satte ind, nåede vi at mærke 12 fugle. Ikke noget at råbe hurra for, så det snakker vi ikke mere om.

Dagen i dag - den kan vi til gengæld godt snakke om! Vinden drejede i løbet af aftenen over i NV. En let vind fra NV er det perfekte vejr til at skubbe fugle med vores station, så vi var forberedt på en god morgen. Desværre havde vi lidt regn i morges, som betød at vi måtte lukke nettene i lidt over en halv time. Men ud over den halve times tid, så havde vi 220 netmeter fra kl. 04:40 til 15:30.
Det fugtige vejr og skyerne på himlen gav os sublime muligheder for god fangst meget længere op ad dagen, end man normalt kan forvente i Gedser i august. Ingen klager herfra!
Vi nåede op på 114 mærkninger i dag - altså den bedste dag under dette ophold for alle os tre på stationen! Igen dominerede de unge Gærdesangere (Sylvia curruca), vi nåede at fange 72 af dem i dag. Aldrig har nogen af os fanget så mange Gærdesangere på én dag hernede. Desuden ikke noget at klage over, det er en flot fugl, som er nem at arbejde med - både i net og i hånden.

7 ud af dagens 72 Gærdesangere (Sylvia curruca) - Fotograferes på rad og række!
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen
Dagens fangster var udmærkede, og vi nåede op på hele 16 arter. De mest bemærkelsesværdige var Nattergal (Luscinia luscinia), Husrødstjert (Phoenicurus ochruros), Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus), Grå Fluesnapper (Muscicapa striata), Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca) (både grå og broget, sådan!) og Stær (Sturnus vulgaris).
Stæren blev ny mærkeart for mig, og det var en flot ung han, som opførte sig rigtig pænt. Stære kan ellers være nogle krabater at slås med, og de kan vikle sig ind i nettene som bare pokker.

Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca) - Fuglen har små tynde ben, og må ikke holdes omkring lårene, som vi ellers gør når vi fotograferer andre arter. Derfor kan det desværre være svært, at få rigtig gode fotos af den ellers flotte fugl!
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen
Ud over de mange gode mærkninger fangede vi en Grønirisk med ring på, og ringen var skisme fra Bruxelles! Det var en hun med rugeplet (til de uindviede, så kan jeg informere om, at når fugle ligger på æg fælder de deres fjer på maven. Rugepletten ser vi, når vi måler fuglenes kondition og puster dem på maven), hvilket altså vil sige at hun med meget stor sandsynlighed har ynglet forholdsvis tæt på Gedser og fuglestationen.

Gærdesanger (Sylvia curruca) - Oversiden af en 1K
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen
Til eftermiddag tog Emil hjem - undskyld min fejlinformering den anden dag, jeg troede han skulle blive hos os længere. Men glædeligt er det da, at han vender tilbage igen inden længe!
Desuden har vi fra middag haft besøg af Benny og hunden Molly, samt Gert. Benny fik ordnet noget af det lidt hårdere arbejde med motorsav i haven, og Gert ryddede pænt op og stablede det træ, som var savet ud, inden han drog hjem.

Her til aften har Anton siddet og obset lidt ude ved vandet, mens Anders og jeg har klaret indtastning af data diverse steder. Anton har set en del forskellige terner, blandet andet to Rovterner (Hydroprogne caspia). 
Rovterne (Hydroprogne caspia)
Foto: Anton Herrig Liebermann 
De to Rovterner (Hydroprogne caspia)
Foto: Anton Herrig Liebermann 


Blog: Heidi Vibe Frederiksen 

Ingen kommentarer: