tirsdag den 12. august 2014

Gang i den

... kan vi ikke prale med, at der er lige i disse dage! Ringmærkningen har stort set stået på standby de sidste to dage. Der er derfor heller ikke meget spændende at fortælle om på den front!
I forgårs droppede vi at sætte uret, for i går morges skulle middelvinden ligge på omkring 10 m/s. Så er der ikke noget ved at stå op og mærke. Så vi fik endelig sovet igennem - skønt var det!
Men med den store have er der jo masser at tage sig til, selv når blæsten er hård. Så jeg fik slået græs i hele haven - og den er altså ret stor! Anders fik obset en time ude ved sydspidsen. Det mest bemærkelsesværdige var 255 Mursejlere (Apus apus), som alle trak sydpå.
Hans kom forbi i løbet af dagen, og holdt os med selskab i et par timer. En af de ting, som jeg glæder mig til ved at blive lidt ældre er, at jeg forhåbentligvis får lige så mange sjove historier at fortælle, som herrerne hernede har!
Gulbug (Hippolais icterina) 2k+  
Aftenen sluttede tidligt for mit vedkommende, og endnu en gang uden at sætte et ur.
I dag startede vi nemlig også ud med en middelvind lidt over de 10 m/s. Vinden lagde sig heldigvis lidt hen ad dagen, hvilket betød at Anders kunne åbne lidt net. Det blev til 174 netmeter, som blev holdt åbne fra 16.00 til 19.30. Det blev til mærkning af 19 fugle fordelt på 7 arter.
Igen havde vi besøg af Hans i dag, som denne gang startede projekt "vindues-renovering". Jeg fik rengjort det meste af stationens indvendige side på denne blæsevejrsdag, og nu er det tid til at slå måsen i sofaen og se film, mens vi nyder en kage, som Anders lige har bagt. Endnu en gang blev det til brombær-crumble. Denne gang med et tvist af fersken, for Hans har leveret fine ferskner fra egen have.
I morgen skulle det blæse en stiv pelikan igen, men Anders er vist ved at være utålmodig, og vil prøve at stå op og sætte net op.
Munk (Sylvia atricapilla)
Blog Heidi Vibe Frederiksen - Foto Anders Odd Wulff Nielsen 

Ingen kommentarer: