mandag den 28. marts 2016

Roitelet huppé!

Strømmen af fugle fortætter og vi er godt i gang med at banke marts total op et sted hvor den bør ligge. Rødhals tog over som det talrigeste i dag, der sammen med Gærdesmutte og Fuglekonge dominerer fangsten. Vi nåede knapt i gårs total med 82 fugle. Dog var der meget spændende i blandt og jeg har haft så svært ved at vælge hvad jeg skal vise jer, at i bare får det hele!
En art der kom jævnt gennem dagen og gjorde den lidt bedre med hver eneste eksemplar var Rødtoppet Fuglekonge. Hele fire fugle blev mærket i dag! Det er ny marts-dagsrekord på stationen ifølge DOFbasen.
Rødtoppet Fuglekonge, nr. 3 (Firecrest)
En anden god fugl, som vi også fik flere af i dag end i går var Husrødstjert, bl.a. en flot gammel han! Det er jo det rene porno det her, det er også derfor jeg skriver bloggen efter kl. 20.
Husrødstjert (Black Redstart) 
På anden runde kunne jeg pille en Fuglekonge ud af nettet med ring på. Det var nok bare en af dem vi mærkede i går tænkte jeg. Men ringen sad på venstre ben og lignede ikke dem jeg plejede at se. Ved nærmere inspektion kunne jeg se at der stod 'Museum Paris', fedt mand! Jeg er desuden blevet gjort opmærksom på, at det måske er den første franske Fuglekonge, der er aflæst i Danmark! Det er nemlig lidt svært at se nogle af prikkerene, der ligger på grænserne i trækfugleatlasset, men det bliver spændende at høre mere om den. Det er også den fugl, som lægger navn til indlægstitlen hvis man skulle være i tvivl.
Vi fik også en ny art mærket for året, som Lazslo og jeg havde lovet hinanden for to dage siden, da vi så den første. Gransanger, og hele fire styks blev det til.
Årets første Gransanger. (Common Chiffchaff)
Og så kan i vel godt lige en Kernebider til sidst, hva'?
Kernebider (Hawfinch)
Jeg er evigt fascineret af bølgen på spidserne af de inderste håndsvingfjer!
Desuden fik Laszlo og jeg også set den Sortstrubede Bynkefugl i fårefolden i dag. En hun, som nok er den Samuel fandt i går. Der var også godt med umærkede Husrødstjerter dernede, men det blæste op da vi var færdige med stadard, så vi kunne ikke fortsætte...

English recap:
The same amount of birds today as yesterday, but with a lot of interesting species amongst. Most numerous were the Robins and also a lot of Goldcrests and Winter Wrens again today. We had four Firecrests, which according to DOFbasen is new march-record for the station. The first Chiffchaffs of the year was also caught today, highly expected since we saw the first already two days ago. Other nice species included a nice adult male Balck Redstart and a male Hawfinch. But the bird of the day was a Goldcrest caught with a french ring! possibly the first french Goldcrest in Denmark!

Blog v. Andreas Bennetsen Boe

Total: 82

Gærdesmutte / Wren - 11
Jernspuv / Dunnock - 7
Rødhals / Robin - 21
Husrødstjert / Black Redstart - 2
Solsort / Blackbird - 5
Sangdrossel / Song Thrush - 2
Vindrossel / Redwing - 1
Gransanger / Chiffchaff - 4
Fuglekonge / Goldcrest - 14
Rødtoppet Fuglekonge - Firecrest - 4
Blåmejse / Blue Tit - 3
Musvit / Great Tit - 1
Bogfinke / Chaffinch - 5
Dompap / Bullfinch - 1
Kernebider / Hawfinch - 1

1 kommentar:

station-baguage-fortvert sagde ...

Hello!

The Goldcrest was ringed at Fort-Vert ringing station the 15/10/2015. October was amazing for the Golcrest last year here, with more of 2 000 goldcrest ringed... a record!

http://station-baguage-fortvert.blogspot.fr/