onsdag den 8. april 2009

En vidunderlig forårsdag på odden


Ved netopsætningen imorges steg forventningerne til dagens fangst for der var helt vindstille samtidigt med at rødhalsene kunne høres tikke! Forventninger blev hurtigt opfyldt på de første netrunder da der var godt med fugle og først hang der endnu en løvsanger, og senere blev det til årets første munk og lidt efter en fin husrødstjert. Endelig gik hele 4 rødtoppede fuglekonger i nettet!!

Af obs var der også fine obs der der var overflyvende gulirisk flere gange og en skovpiber blev det også til! En sen silkehale trak syd, mens en fin han af snespurv blev obset ved stendiget på vej ud af odden!

De unge DOF´ere kæmpede bravt med havobs, men tæt tåge gjorde at de istedet begav sig ud på kratlusk - dette skulle vise sig at være en super ide!

De fandt hurtigt en rødtop mere ved Frisenfeldt og en havørn ved Kroghage! På vejen tilbage stoppede de igen hvor de havde set den rødtoppede og nu var der sørme 2 rødtop - begge uden ring! Derudover så de løvsanger og 2 munke i krattet! De satte sig kortvarigt for at hvile fødderne og straks spotter Asger en fugl der skulker i det nærmeste krat, og han konstatere hurtigt at det er en af DK´s tidligste vendehalse nogensinde!!

Undertegnede ville jo gerne se dette fænologi-hit, så turen fra stationen og til Frisenfeldt foregik i fuld firspring samtidigt med at de andre lokale ornitter jo skulle ringes op med en mobil der var ved at løbe tør for strøm! Da jeg endelig nåede frem til krattet var jeg tæt på at kollapse og mine lunger skreg på ilt - og fuglen var væk!!

Heldigvis fik jeg dog øje på en fugl der nærmest krøb rundt i en lav busk og lidt efter kunne Andreas og jeg se vendehalsen flyve ud af busken og over i en anden busk! Herefter var det kun Gert det lykkedes at se røven af fuglen der desværre forsvandt!

En fantastisk forårsdag på odden er ved at være slut og pt er der ringmærket 92 fugle på odden idag, så vi når måske op på de 100 mærkninger idag!

Imorgen ser vejret ikke helt så indbydende ud og nattrækkerne får nok svært ved at nå odden, da det skal regne det meste af natten, men vi får se!!

Jesper Brinkmann
Foto: Jesper Brinkmannn

Ingen kommentarer: