mandag den 6. april 2009

Spættedag


Dagen idag virkede rigtigt lovende for mærkningen i haven og der var da også helt vindstille da garnene blev sat imorges! Uheldigvis kom der en massiv tåge ind ved solopgang, så dette lagde nok en dæmper på dagens fangst!

Der var dog stadig en del fugle i garnene, og som de sidste dage var det meget domineret af rødhalse! På en af de første runder hang oddens første store flagspætte i hejsenettet og om eftermiddagen lykkedes det at lokke endnu en spætte i nettet. En 3. spætte blev også lokket i nettet, men nåede at flyve inden jeg nåede hen til nettet, så fik ikke set om det var en af de allerede mærkede spætter!

De bedste fugle i garnene idag var dog nogle der allerede var mærkede, da jeg først fangede en gransanger, som Jens mærkede hernede den i juli 2008 og senere på dagen fangede jeg en tornirisk som jeg selv havde mærket d. 19/6 2007. Såddanne aflæsninger er altid sjove! Ialt blev der mærket 93 fugle på Gedser odde idag!

Af obs har der gennem dagen været 2 rødtoppede fuglekonger, 1 trane, 1 rød glente og et par landsvaler!

Om eftermiddagen ankom de 3 unge DOF´ere Asger, Andreas og David til stationen og de bliver indtil fredag, så der er folk på stationen påsken igennem!

Imorgen er det ldit svært at forudsige hvordan mærkningen vil blive, men hvis det ikke bliver alt for voldsom blæst i nat og regnen i morgen tidlig begrænser sig til en enkelt byge, så burde det kunne blive endnu en fornuftig dag på odden!

Jesper Brinkmann
Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: