søndag den 26. april 2009

Mange fugle i garnene


Natten til idag havde de lovet pænt meget vind fra øst, så forventede dermed ingen fugle. Stod dog op til vindstille vejr fra syd - fantastisk som dmi kan tage fejl til tider:) Jeg klagede dog ikke og de første runder blev hektiske da der var pænt med fugle i garnene! Årets 18. rødtoppede hang i ø4 - denne gang en han. En husrødstjert var også gået i nettet og det var den 10. mærkede hernede i år, hvilket kan sammenlignes med at det højeste årlige antal i fangsten af husrød er 12!

Hele morgenen sad en fed skovsanger og sang på livet løs i poplerne langs vejen, men den røg desværre ikke i nettet:( 25 dværgmåger kom flyvende lige over stationen og det samme gjorde en gulirisk!

Da der så blev meldt om korttået lærke oppe fra mit lokalområde, så måtte den jo forsøges! Jens overtog derfor nettene og Gert og jeg susede til Vestsjælland, hvor lærken dog for længst var blevet borte, men en fed vandrefalk forsøgte at tage livet af en due lige over hovedet på os! Fed obs!

Jens lavede en silkehale i stationshaven mens vi var væk og mærkede en hvid vipstjert! Totalen for idag endte på 104 mærkede fugle, så alt i alt en ganske pæn dag!

Jens og Monica samt børn valgte at blive natten over på stationen, mens resten af familien desværre måtte tilbage til Odense da arbejde og skole kaldte!

Jesper Brinkmann
Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: