søndag den 25. april 2010

En toptunet have

Vores som altid håbefulde forventninger til dagens mærkning blev hurtigt punkteret, da første runde kun gav 7 fugle. Og da det kun blev til yderligere 6 nymærkninger indtil kl. 17, må det siges, at vejrforandringen skuffede. Der var ellers helt svag vind og altså optimalt mærkevejr, men endnu en gang blev det slået fast, at østenvind bare ikke er godt i Gedser. 3 mærkede Solsorte er mange så sent, og dermed udbyggede vi forårsrekorden yderligere. Allerede nu har gruppen (LFM-ringmærkergruppe) i år mærket flere Solsorte end den samlede total for det bedste år nogensinde! På sidste runde fangede jeg en sindssygt flot gammel han Gul Vipstjert. Jeg blev meget glad, da det ville have været ny mærkeart, hvis ikke den allerede var mærket! Den viste sig at være mærket som 2k+ d. 20/6 sidste år af Hans, så det må være en lokal ynglefugl. Det er meget sjældent, man genfanger Gule vipper et år senere! Ringen var meget slidt, nærmest rustet (se billede), men tallene kunne godt aflæses.

Per Bo og Bo henlagde morgenobsen til plænen foran huset, hvorfra de fandt årets første Fjordterne og en Dværgfalk. Efter en halv time fandt de dog ud af, at der ikke skete noget i Gedser, hvorefter de igen drønede nordover. Tak for besøget. I løbet af formiddagen kom Benny og Gert forbi, hvorefter vi begyndte at knokle. Vi kørte adskillige læs af krat ud i fårefolden, således der nu kun ligger ganske få bunker tilbage rundt omkring i haven. Bagefter blev vi helt færdige med at rydde brombærhegnet neden for stationen langs fårefolden og fik samtidig kørt alt kvaset ud til den store bunke, som efterhånden er så stor, at den skal have sit eget stednavn på et kort! Det pyntede virkeligt meget at få det hegn væk, og udsigten fra huset er samtidig blevet markant flottere! Selvom det på ingen måde var nogen arbejdsweekend arbejdede vi fra tidlig morgen til aften og fik altså lavet store fremskridt i haven, som virkeligt har hjulpet meget! Haven er efterhånden ved at være helt toptunet til ringmærkning! Tak til alle for en god indsats!

Jesper tog hjem sidst på eftermiddagen, så nu er jeg alene på stationen indtil næste weekend, hvor der igen kommer folk på besøg. Imorgen ser ud til at blive mere af samme skuffe som i dag.

Herunder lidt billeder af dagens haveforandring:

Før

Efter


Før

Efter


Vores lille bål


Brombærhegnet er væk !


Gul Vipstjert han 3k+


Slidt ring!


Tornirisk han 3k+

Asger

Fotos: Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: