lørdag den 3. april 2010

Påsken skudt i gang med ringmærkning, havearbejde og lidt eksamenslæsning

Den 1/4 blev påsken skudt i gang for alvor med flot vejr og gode fugle i nettene.


Denne dag lykkedes det at fange og ringmærke en hun rødtoppet fuglekonge. - En art som vi sidste år havde rekord mange af i april. Indtil videre har vi ringmærket 2 i år.
Den 2/4 var det igen fantastisk vejr, og det gav anledning til at gå i haven og arbejde efter morgenmærkningen.
Morgenmærkningen havde budt på 17 fugle, hvilket jo ikke er i den høje ende, men jeg var nu godt tilfreds, der der pludselig hang en kernebider i hejsenettet. - Såden én krabat har jeg aldrig haft fat i før og jeg kan godt forstå, at man siger, at næbbet ikke er til at spøge med. Det var en kæmpe oplevelse at se de lillafarvede fjer. Fuglen var en han og blev fotograferet af Hans Lind.



Rune med dagens nøddeknækker.

Senere kom Louis ud for at hænge fuglekasser op, og vi har nu fået et par fine træløber/korttået træløber-kasser i haven, stærekasser, rødstjert-kasser mm..
Vores meget hjælpsomme nabo Henrik, kom pludselig spadserende med en termokande under armen, men det var vidst ikke meget kaffe han nåede at få drukket. Vi fik nemlig hevet stationens fingerklipper ud af brændeskuret og med Henriks ekspertise fik den nyt liv.
Takket være et fantastisk samarbejde lykkedes det os, at få ryddet et stort område med græs og brombær. Det er virkelig en god maskine vi bare lige skal lære at kende, så kan vi få rigtig meget glæde af den allerede her i det tidlige forår.

GFU blog v/Rune S. Tjørnløv

Ingen kommentarer: