onsdag den 14. april 2010

Endelig lidt udskiftning

Fuglene og især Rødhalsene var så elskværdige at følge mit råd om at trække videre i nat! I dag havde jeg nemlig kun ganske få aflæsninger og næsten kun nye fugle. Det blæste dog for meget det meste af dagen til, at det for alvor var muligt at fange mange fugle. Dagens total endte dog på 23 nymærkninger, hvilket er milevidt bedre end de seneste dage. 13 af dem var Jernspurve, men kun 4 Rødhalse, som meget snart må komme i stort tal. Det kan ikke vare længe.

Kraftig nordøstenvind er åbenbart godt til indtrækkende rovfugle ved Gedser Odde. Uden at kigge særligt grundigt, så jeg således mellem runderne bl.a. hele 6 Fjeldvåger, lidt Musvåger og ikke mindst en rød/sort glente, som nok var sidstnævnte. Den forbliver desværre ubestemt. Der har nok trukket mange rovfugle i dag, som jeg ikke har set.

Gert var også forbi stationen i dag og sammen gik vi i gang med at køre lidt af alt det allerede ryddede kvas og krat, som bare ligger og fylder, ud i fårefolden. Vi fortsætter med projektet imorgen, hvor vi får selskab af Jesper og Rune, som skal være hernede indtil søndag. Det er planen at den kommende weekend skal bruges på at lave en masse praktisk arbejde i haven og i huset, da flere lokale også har meldt deres deltagelse.

Imorgen lover svag nordenvind og klart vejr, hvilket er en super vejrudsigt til mærkning hernede. Der må komme mange fugle imorgen!

Asger

Ingen kommentarer: