lørdag den 24. april 2010

Nu er det forår!

Det var skønt at stå op til en vindstille morgen for første gang i laaang tid. Derfor havde vi også store forventninger til dagens mærkning, og med 64 nymærkninger som resultat, må det siges at være en godkendt dag. Vejret var virkeligt dejligt og lunt og mange træer og buske er nu ved at få et grønligt skær, så nu er det virkelig blevet forår! Første runde var ganske produktiv med ca. halvdelen af dagens mærkninger. Herefter gik det naturligvis stille og roligt nedad runde for runde indtil kl. 12, hvor fangsten stilnede helt af. Det er dejligt at begynde at fange lidt Afrikatrækkere. I dag kunne vi føje de første tre Gærdesangere på årslisten, 2 Rødstjerter og 6 Løvsanger. Løvsne vil bare stige og stige i antal den kommende tid og langsomt overtage Rødhalsens dominans.


Årets første ringmærkede Gærdesanger


Per Bo og Bo tog en heldagstur rundt på Lolland og Falster, hvor de fik set 2 Rødhovedede Ænder, Havørne og en Broget Fluesnapper som det mest bemærkelsesværdige. Her på Odden var Lille Regnspove og en hun Sortrygget Hvid Vipstjert ny på årslisten. Den Lille Flagspætte fra forleden kiggede ud igen. Den sang kort fra fyrhaven, lavede et halvhjertet trækforsøg, hvorefter vi mistede den mod øst. Den formåede dermed igen at undvige nettene, men er dog formentlig endnu i området, så jeg håber stadig på at kunne fange den.

Vores databaseskaber, Anders Zuschlag var forbi stationen for at tage backup. Gert, Jesper og jeg fik kørt en hel del læs ryddet krat ud i fårefolden med håndkraft. Men det var først da vores flinke nabo, Henrik, begyndte at køre ud med bil at det virkelig battede. Og med fælles hjælp fik vi kørt omkring rigtig mange læs ud i dag, og dermed ryddet et stort område, som har været dækket af enorme bunker af ryddet krat og kvas. Vi skylder Henrik en stor tak for at ville hjælpe os så meget! Vi gik også i gang med at rydde brombærhegnet langs fårefolden lige neden for huset. Mere om det imorgen, hvor vi håber, at vindrejningen til svag SØ vil give en masse fugle efter en længere vestenvindsperiode.

Asger

Foto: Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: