tirsdag den 19. juli 2011

Klar til sæsonstart

Dagen bød på et pænt antal fugle, årstiden taget i betragtning, samt et par sjove arter. Dagens første fugl var en 1K Sjagger, som var gået i H4. Ikke lige hvad man regner med i Juli måned. Det er nok en ret lokal fugl som er kommet lidt væk hjemmefra. Om formiddagen rykkede der pludselig en større flok stære ind i haven og med sig havde de bragt en fin 2K Pirol, som Jesper opdagede småsyngende ved det gamle hejsenet. Fuglen var tæt på at ryge i nettet et par gange, men blev til sidst jaget nordpå af en Tårnfalk, så det blev kun til et par stære, desværre.. Senere på dagen var en ung Karmindompap, uden ring gået i nettet, så den kunne jeg glad sætte en ring på. Det er ikke mange af dem vi fanger på Fyn, så den var selvfølgelig ny for mig. Desuden blev der set Stor Flagspætte, Skovpiber, Træløber og Lille Korsnæb i haven i dag, samt mærket en gammel Gulbug med en sjov, gul plet i baghovedet. De første Rør,- og Kærsangere var også ankommet til odden i nat og vi kunne mærke nogle få stykker i løbet af dagen.


Ved middagstid drog Jesper en kort tur til København for at ordne nogle ærinder. Han er tilbage i morgen aften. Det vil altså sige at det bliver Rune og jeg der skal skyde sæsonen igang, med den første dag, med standardiseret mærkning i morgen. Vejrudsigten ser ganske fin ud, og her til aften lader det til at der er lidt fugle i haven, så vi krydser fingre.

Ellers er dagen gået med lidt mere kratrydning, og det lykkedes Rune og jeg at få ryddet totalt omkring N7 og N8 her til aften, så nu mangler vi altså kun at få de sidste fem net op, før alt står som det skal. Det må siges at være ganske acceptabelt.

 Solnedgang over markerne

GFU-blog, v. Anders Odd Wulff Nielsen
Fotos: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: