onsdag den 6. juli 2011

Nye loggere påsat!

Endnu en ad. han fik en lyslogger påsat. Den kan anes på overgumpen.
"Karmindompap" lokkefugl (oprindelig en bomlærke!)

6. juli 2011. Rune og jeg havde i aftes forberedt dagens karmindompap-fangst ved at opstille 3 net på Kroghage, så de lige var til at åbne kl. 03.45. Det transportable lydanlæg kom på plads, og det samme kom en gammel, udstoppet bomlærke, som i dagens anledning havde fået en gang rød spraymaling og anbragt på en stok.
Det varede heller ikke længe, før den røde han, som vi så forleden dag (med ring) røg i nettet. Det var en, der var mærket ved GFU 18. maj i år. Den fik påsat en logger og sluppet kort efter.
Næste runde gav føst en brun fugl, der blot blev mærket med metalring, og derpå en hun med rugeplet. Hun fik dagens 2. lyslogger med besked på at vende tilbage hertil næste år!
Ikke nok med det: Pludselig sad hele 3 karminer i det midterste net, men det var et kuld nyudfløjne unger. Efter 3 timers fangst, på slutrunden, fik vi endnu en 2k karmin, formodentlig en han, som var mærket ultimo maj i år på Odden, og den fik dagens tredie lille rygsæk påsat!
Endvidere lidt tilfældige bifangster: tornsanger, kærsanger, gulbug, gulspurv, træløber, munk og gransanger, ialt ca. 25.

Vi prøver igen i morgen tidlig.

GFU-Blog/Rune og Hans

Ingen kommentarer: