onsdag den 13. juli 2011

Nyt projekt

Idag blæste det lidt og skyerne var godt tætte da jeg stod op for at åbne net klokken 03.45 om morgenen. Derfor blev hejsenettene og lærkenettene da heller ikke sat op idag. Der var da også stille i fangsten og kun 5 fugle blev mærket idag, hvoraf 1 gammel hun rørspurv. Dem fanger vi normalt ikke på dette tidspunkt (måske alt det regnvekr vi har haft på det sidste har ødelagt ynglen for mange småfugle, som derfor starter trækket?). Klokken 07.25 måtte nettene lukkes da blæsten øgede voldsomt og det startede med at regne. Lidt op ad formiddagen drønede vi til Nykøbing for at handle ind til de kommende dage! Vel tilbage i stationshaven var Mikkel Willemoes fra museet ankommet. Grunden til dette var, at da Gedser nu stort set er færdige med karmin-projektet i år, så skal vi sætte 12 lysloggere på arterne gulbug, havesanger, tornsanger. Det er loggere der er blevet i overskud fra bysvale-projektet, og da Gedser har en rigtigt god genfangstprocent på de gulbuge og tornsangere der yngler i haven, er det et oplagt sted at mærke netop disse arter. Vi ser frem til at se hvad dette projekt kan vise!
Om eftermiddagen kørte Mikkel og Rune til Kroghage og Birkemose, for at Mikkel kunne se hvor vi har fanget vores karmindompapper. Ved Birkemose så de en almindelig kjove der kom trækkende tæt på kysten.
Hjemme i haven gik jeg igang med at rydde krattet ved Ø8, og et par timer efter var jeg stort set færdig, så nu kan der snart komme net op her også!
Til aften gik turen nok engang forbi havnekroen, hvor Mikkel var så flink at give en omgang stegt flæsk med persillesovs.
Jesper

Ingen kommentarer: