torsdag den 25. august 2011

Det er vildt i Gedser!

Vejret så som sagt giftigt ud idag, og allerede da jeg gik ud for at åbne net var luften fyldt med skovpiber-kald, selvom det stadig var mørkt. Skrev hurtigt til Brian og Gert at der nok var fald, og de kom også hurtigt herned. Og fald det var der i den grad! Brogede fluesnappere, rødstjerter, havesanger og munke samt tornsangere væltede i nettene. Der var også lidt krydderi, da der hang en græshoppesanger i det nye hejsenet, og hele 4 vendehalse fandt deres vej til nettene henover morgenen.
Bynkefugle var der også mange af og 5 kunne mærkes. På 2. runde sidder der endnu en svensk rørsanger i N2, og denne er ligesom den forrige mærket i Flommen ved Falsterbo. I F4 hænger der en ung korttået træløber, dette er den 4. korttåede hernede i august!
Omkring middag begyndte der at raste store mængder gule vipstjerter ude på fårefolden, så lærkenettene blev sat op. I løbet af dagen fanger jeg hele 18 gule vipstjerter hvilket er ny dagsrekord for odden!
I alt bliver der ringmærket 461 fugle hernede idag, hvilket er en utroligt god dag i august måned! Broget fluesnapper sætter ny dagsrekord med 68 mærkede og havesanger sætter også ny dagsrekord med 87 mærkede.
Den bedste fugl for dagen piller jeg på den allersidste netrunde i N8. Her sidder der nemlig en gammel gulbug med en ring. Tror først der står 9A som det første på ringen, hvilket passer med de ringe vi bruger, men opdager hurtigt at der står 6A og nedenunder står "INFS. Ozanno Italy". Dermed den 2. italienske gulbug der aflæses i Danmark nogensinde! Og også Gedsers 2. italienske aflæsning i det hele taget!
Endnu en super dag på odden!
Jesper

Ingen kommentarer: