onsdag den 31. august 2011

Tak for denne gang!

Ja så kom dagen, hvor jeg endnu engang måtte sige farvel til Gedser fuglestation da dyrlæge-studierne i København venter. Dagen idag startede med at vi ventede 2 timer med at sætte net, da dmi lovede en masse regn. Det var dog tørvejr, så det var lidt træls at sidde og vente, men klokken 7 lavede de prognosen om til tørvejr. Så var det ellers bare med at komme rundt og åbne nogle net. Jeg har dog efterhånden lært ikke at stole på dmi, så vi startede med at åbne nogle få net. Da vi fik sat det sidste net op, begyndte det selvfølgelig at regne! Typisk! Den næste time gik derfor med at gå rundt og tjekke nettene konstant, da regnen fortsatte i noget, der føltes som en uendelighed! Langt om længe stoppede regnen og lidt fugle kom der da også i nettene. Imorgen lover de langt om længe godt vejr, så imorgen må det gå løs efter den lange periode med dårligt vejr.
Omkring middag måtte jeg ned til stranden og kigge måger da Asbjørn meldte om 3 måger med ringe. Der stod da også en fin hættemåge med ring fra Holland og 1k sølvmåge med ring fra Tyskland og endelig stod der en gammel sølvmåge (måske hybrid kaspiskXsølv?) med ring fra Polen!



Klokken 14 gik den ikke længere og Gert var så flink at give mig et lift til Nykøbing!
Denne sommer har endnu engang bevist at vi er danmarks førende fuglestation hvad angår ringmærkning! Der blev sat nye månedsrekorder for juli og august, og de fleste arter vi fanger i denne periode satte nye årsrekorder! Især antallet af kærsangere er helt ekstremt højt, og vi har fanget flere kærsangere end der normalt gøres på et helt år i hele DK.
Tak for denne gang til alle der har hjulpet til på stationen eller kigget forbi og sagt hej! Og tak til alle der følger med her på bloggen! Den næste måned vil Hans og David sørge for at skrive blogindlæg, så fortsæt endelig med at følge med i vores liv på Gedser odde!
Vi ses snart igen på odden!
Jesper
Fotos: Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: