søndag den 21. august 2011

Endnu en god august-dag


Vejret var super da vi stod op og åbnede net imorges. Vi blev også mødt at et kor af kaldende nattergale, så forventningerne om dagens fangst var skyhøje. Det var dog nok lidt for godt vejr, så mange af fuglene bare er trukket igennem haven og forsat mod Tyskland, så antallet af fugle var ikke så højt som forventet. Til gengæld kunne der hurtigt pilles en vendehals ud af vores nye hejsenet.
Af nattergale blev det da også til 2 mærkninger og en aflæsning, men vi havde hørt mindst 4 om morgenen, så mindst en snød os idag.
En anden fugl der snød var en fugl jeg jagede op fra krattet lige foran H2, og som fløj lige ind i nettet, men som desværre også røg ud med det samme igen. Nåede at se en stor langhalet sanger med helt mørkegrå ryg. Så desværre kan det ikke være meget andet end en høgesanger der røg ud af nettet!
Omkring middag begyndte der at sidde rigtigt mange gule vipstjerter ude ved lærkenettene, og hurtigt begyndte de også at gå i nettet. Det blev da også til hele 1 hvid og 9 gule vipstjerter derude idag. Dagens bedste fugl i lærkenettene var dog en 1k bysvale. Det er meget sjældent at den fanges herude, og med 2 mærkede bysvaler i år, er det bedste år for stationen i mange år:)
Asger tog hjem til Århus over middag, mens Gert og Louis ankom til stationen med et nyt skab til mødelokalet.
Sen eftermiddag ringede Louis om sort glente trækkende vest over hans have, så vi løb ud og jeg genfandt hurtigt fuglen ude over havnen. Det var dog godt at den var bestemt på forhånd, for det var som prikobs i varmeflimmer, men fuglen kunne følges ud over Rødsand.
I alt blev det til 189 mærkninger idag, hvilket er en god august-dag!
Til aften kom der er endnu et voldsomt regnvejr til Gedser med lyn, torden og 22mm regn på ca 20 min! Vejret i nat skal det regne og blæse, så fangsten imorgen bliver nok ikke en af de store!
Jesper
Foto: Thorkild Michaelsen

Ingen kommentarer: