lørdag den 6. august 2011

Mange fugle og halvsjælden sommerfugl

For første gang i et stykke tid skulle vinden dreje over i det nordlige hjørne i nat samtidigt med, at den skulle falde til næsten ingen vind omkring morgenen. Derfor havde jeg store forventninger om dagens fangst!
De første runder gav dog ikke helt de ventede mængder fugle, men der blev dog ved med at komme fugle hele dagen.
Idag var det især tydeligt at sylvia-sangerne har indledet trækket for alvor, da der sad mange torn og gærdesangere på alle runderne. Desuden var det glædeligt at fange en hel del 1k kær- og rørsangere, da jeg næsten kun har mærket gamle fugle til nu, hvilket kunne tyde på en ekstremt dårlig ynglesæson. Dette ser dog ud til at være modbevist idag!
3 sivsangere i løbet af dagen fik pulsen op i håb om vandsanger, men hver gang var det desværre bare en sivsanger. Endnu en ung korttået træløber var gået i H4, så heldigvis ser det også ud til at de har produceret mange unger i år, selvom der nok er døde mange de sidste par vintre!
Om eftermiddagen vrimlede det med vipstjerter i haven, men vipstjerter er jo altid svære at fange desværre. Det blev dog til 1 gul og 3 hvide vipstjerter, og i alt endte vi på 122 mærkede fugle idag. Fie og jeg gik igang med at rydde endnu et område ved uglenettene, og samtidigt ankom Louis og Gert til stationen.
Som det ses på billedet er Gert fremragende til at holde øje med at arbejdet bliver udført korrekt:)

Louis spottede endnu en halvsjælden og meget smuk sommerfugl i kirsebærtræet lige uden for huset. Denne kaldes en sørgekåbe og er ikke set ret mange gange før i stationshaven.
Til aften kom der et kæmpe uvejr til odden! Det tordnede og lynene hamrede ned over odden, mens regnen omdannede forhaven til en sø. Haren søgte tilflugt inde under vores bænke, men det må sgu ikke være sjovt at være en lille fugl i sådan et vejr!
Det vejr skal fortsætte hele natten, så imorgen bliver der nok ikke meget mærkning.
Jesper
Fotos: Louis

Ingen kommentarer: