mandag den 2. marts 2009

Sæsonstart 2009!


Mandag d. 2. marts 2009.

I går var det en mærkedag i Gedser Fuglestations historie:

For det første kunne vi indvie Gedser Fuglestations nye fotogalleri med billeder af trækkende og rastende fugle samt "holde-billeder" af ringmærkede fugle. Der er kommenterende tekst ved mange af disse fotos, og det vil løbende blive udbygget. De allerfleste billeder er taget af lokale fotografer i Gedserområdet. Der vil i den kommende tid næsten dagligt blive uploaded nye fotos, især af fuglearter, der vil være aktuelle på dette tidspunkt.

Find galleriet på Gedser Fuglestations hjemmeside, http://www.gedserfuglestation.dk/ og tryk på "Galleri".

For det andet var det starten på forårssæsonen, hvor vi påbegyndte den standardiserede ringmærkning (minium 60 netmeter fra en halv time før solopgang og 5 timer frem). Fangsten i går var dog ikke imponerende: Grønirisk 1, Musvit 1 og Kvækerfinke 5 - - - så det kan KUN gå fremad, og det vil det! Vi havde forøvrigt 2 aflæsninger af vores egne fugle: Grønirisk og Musvit, begge mærket på Gedser Odde for ca. 2 år siden!

Vi har desværre endnu ikke fuld dækning på ringmærkningen i det første stykke tid, men der vil blive mærket så ofte, som vi kan afse mandskab og tid til det.

Følg med på bloggen.

Forøvrigt er Ederfuglene så småt begyndt trække østover. Brian har været så letsindig at love en kasse "grøn sodavand" til den, der får taget et dokumentationsfoto af Kongeederfugl fra Sydfalster i 2009!

Tekst: Hans Lind

Arkivfoto fra 2008: Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: