lørdag den 17. december 2011

Årets sidste mærkninger

Fie og jeg har længe gået og længtes efter at komme et smut til dejlige Gedser, men studier og andre ting og sager har gjort, at vi ikke har haft tid. Igår fik vi så endelig tid til at komme et smut sydpå, så efter skole kørte vi mod Gedser. Her til morgen stod jeg op tidligt og satte de 2 hejsenet som stadig står oppe i haven. Havde ikke de store forventninger om fugle, da det havde regnet hele natten!
På første runde sad der en ung han solsort, som kunne mærkes. Lidt senere sad der sørme også en spurvehøg i nettet, og samtidigt ringede Preben ind om en sule der kom trækkende forbi odden. Fik dog ikke set sulen, da jeg var nødt til at ordne spurvehøgen først. Høgen blev til gengæld spurvehøg nr. 125 til at blive ringmærket på odden i år, hvilket er ny rekord!
4 grønirisk fandt også vejen til nettene, mens en lille flok silkehaler fløj rundt i haven! Lidt før middag ankom Gert, og vi klappede nettene sammen for at tage en tur til Maribo. Lige udenfor stationshaven spottede jeg en sølvmåge med ring fra Polen!
I Maribo var der rigtigt pænt med fugle, og vi fik aflæst en masse måger samt mærket hele 16 gråænder! På vej tilbage mod stationen lå der en trafikdræbt hættemåge i vejkanten, så vi stoppede lige for at tjekke den og sørme om ikke, den havde en tysk ring på! Dette beviser endnu engang at alle fugle skal tjekkes for ringe!
Jesper

Ingen kommentarer: