lørdag den 1. maj 2010

Ny ringmærker in spe og forberedelser til åbenthus


Skovsanger han 2k+

Vi havde ikke regnet med, at dagen skulle blive nogen stordag. Det kom til at holde stik. Med frisk sydvestenvind er det som regel ret begrænset, hvad man kan fange på Gedser Odde, så dagens 15 fugle var rimeligt forventeligt. Dagens bedste fugl var uden tvivl den fede Skovsanger, som hang i N3 på anden runde. Det var samtidig også årets første mærkede på odden. Ellers aflæste vi en Blåmejse mærket af Stig tilbage i februar. Monica gik med rundt og lærte ringmærkning fra bunden. Hun fik tilføjet adskillige arter til sin liste, som tidligere kun indeholdt Natugle! Så inden længe har vi en ny ringmærker ved GFU.

Vi havde også besøg af de såkaldte Chefer, ABK, MBK og HAG. De fik set Skovsanger i hånden og fandt yderligere to ved Kroghage, hvor de også havde en Gulirisk. Det var helt sikkert en anden end den, vi havde trækkende her ude på Odden, så min. 2 i området i dag. Ved middagstide måtte Jens, Monica og Sofie tage hjem til Bogense igen. Tak for en hyggelig weekend! Jesper overtog nettene, da jeg travede op imod Birkemose, hvor jeg havde Gedserområdet første Havesanger og Broget Fluesnapper i år samt en trækkende Trane.

Jesper og Fie brugte en stor del af dagen på at slå græs og nåede da også at slå hele haven efter mere end 6 timers arbejde! Ellers gik dagen med diverse forberedelser til vores åbenthus-arrangement imorgen. Gert og Hans var her også for at hjælpe med at få det hele klart til imorgen. Om aftenen ankom Clausjannic, som vil hjælpe til med morgendagens arrangement.

Asger

Foto: Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: