lørdag den 10. maj 2008

Endnu en rødtop!

Dagen idag var lidt af samme skuffe som igår. Næsten ingen fugle, men allerede på første runde sad der en lille lækker hun af rødtoppet fuglekonge! Det er den 17. rødtop vi mærker i dette forår, hvilket må være ny DK-rekord! Ellers bød dagen på en aflæsning af en havesanger mærket sidste forår, og af obs var der kommet lidt mursejlere og en rød glente, samt 3 traner smuttede sydpå igen. Det samme gjorde en lækker lærkefalk der kom strygende!




Dagens rødtop Foto: Jesper Brinkmann










Ved 12-tiden blev nettene lukket og Jens, Gert og jeg drog til Lolland for at finde hit! Vi gjorde første holdt ved Lidsø, og fandt hurtigt en sølvhejre. Kort tid efter spotter jeg en fin rustand mellem alle gravænderne (billeder kommer senere). Ellers fik vi alle gulbug som ny årsart, og da tiden var knap drønede vi hurtigt videre til Maribo-søerne hvor vi fik set 50 sortterner, 1 havørn og en indisk gås, inden tiden desværre løb fra os og vi måtte drage hjemaf igen! 20 minutter efter at jeg var kommet tilbage til Gedser blev jeg ringet op om 6 hvidskæggede terner i Søndersø, så vi måtte jo tilbage igen!

ABK og IBJ overnatter på stationen og tager morgenobs i Gedser imorgen, så det bliver imorgen at Gedser melder mega! Stay tuned!

Jesper



Rustand Foto: Jens Christoffersen

Ingen kommentarer: