tirsdag den 6. januar 2009

Hyllekrog og Maribosøerne

Dagen idag skulle bruges på at skaffe lidt arter til års- og landskampslisten for Team Sydhavsøerne ! Aftalte igår med Gert, at vi ville prøve at se hvad Hyllekrog bød på.
Allerførst startede dagen med en times eftersøgen efter Mudderkliren som Hans fandt igår i Hesnæs Havn - men desværre uden held. Den har sikkert været oppe langs den stenede kyst mod nord, hvor der er Mudderklire i hele træktiden.
Så ned og hente Gert, og lige et kig på en lokal Skovhornugle, og afsted til Hyllekrog.
På Hyllekrog blæste det som frygtet 1½ pelikan ! Ved p-pladsen så vi en flot Blå Kærhøg han luske rundt. Turen udad gik fint, med vinden i ryggen. Vi havde håbet på småfugle som måske Snespurv, Lapværling og Bjerglærke - og måske et par vadere, men det blev kun til lidt Engpiber, Bjergirisk, Havlitter, Hvinand, Troldand og Toppede Skalleslugere. Den Sib. Sortstrubede Bynkefugl var der heller ikke nogle spor af. På vej tilbage igen, løb vi ind i en regulær snestorm, og de sidste par km. var godt nok hårde med dårlig sigt - men vi kom da tilbage til p-pladsen igen, omendt totalt bombede.
Vi havde lidt tid til overs - så efter lidt tiltrængt fouragering på Grill'en i Holeby, slog vi et smut rundt om Maribosøerne. Vel 98% af al sø-areal der nu er tilfrosset ! Så håbet om Skeand og Rødhovedet And blev ikke til noget. Men 8 Havørne blev det til, alle set fra bådebroen ved Naturskolen. Ved et af skovhusene, så vi de vanlige 2 natugler på skorstenen. Dagens sidste fugl, blev til en flot Vandrefalk ved fugletårnet på østsiden af Røgbølle Sø, en ordenlig madamme der jagede rundt !

Dagens højdepunkt på landskampsholdet, blev PB's Jagtfalk. KANON !

Brian Maar


Natugle ved Maribosøerne Foto: Gert Jeppesen


Gert på fotojagt.

Ingen kommentarer: