mandag den 8. november 2010

Det er slet ikke slut endnu...

For mit vedkommende gik lørdagen med møde i Dof's ungdoms-udvalg, men der blev heldigvis stadig mærket fugle på Odden. Brian Maar havde lovet at tage vikar-tjansen på en dag han nok sent vil glemme. Indtil middagstid havde han bare mærket 15 fugle og han var så småt ved at lukke net, da der skete noget helt uventet. Ud af den blå luft dumpede flokke af blåmejser og gråsiskener ned fra en skyfri himmel og Brian kunne med hjælp fra Gert og Hans mærke mere end 170 fugle på lukkerunden, altså i de 7 sidste net, der endnu var åbne. Det affødte gode forventninger til søndagens mærkning, og Jesper, der var kommet sent lørdag aften, og jeg kunne mærke 157 fugle på en dejlig vindstille efterårsdag med høj solskin.
Kl. 15 startede Gedser Fuglestations styregruppemøde, og Jesper og jeg skiftedes til at gå net-runder i løbet af mødet, da vi havde planer om uglemærkning henover aftenen.
Nettene blev holdt åbne til kl. halv 10, og på sidste runde sad der minsandten en 1k hun skovhornugle. Vi havde spillet perleugle-sang og kald 2 steder i haven, men det er ikke kun perleugler, der reagerer på dette, også skovhornugler bliver tiltrukket af lyden, der på en klar aften kan høres flere kilometer væk.

GFU blog v. / Rune S. Tjørnløv

Ingen kommentarer: