fredag den 14. januar 2011

Svaner på langfart

Her har Gert indfanget hviderusseren til kontrol


Ringmærkningsgruppens første fugl med MINSK-ring
Fredag d. 14. januar 2011.
Det ser ud til, at frosten er ved at slippe sit tag i os, og svanerne er ikke så "medgørlige" mere. Derfor har Gert og undertegnede de sidste dage været på et par ture til steder, hvor der plejer at blive fodret svaner.
Forleden gik turen til Rødbyhavn, hvor der var gevinst sidste vinter, men her var absolut intet. Videre til Nakskov by ved Inderfjorden, og her stod en snes stykker, hvoraf de 10 kunne mærkes og 4 aflæses, bl.a. en GDANSK. Længere ude af fjorden ved Strandboulevarden fik vi yderligere 7 og en dansk aflæsning.
I dag besøgte vi først en lille foderplads på Hasselø, hvor en GDANSK-ring kunne læses. Ved Tingsted Å bag Fakta i Nyk.F. satte vi os for at få aflæst så mange som muligt, og det blev da også til ca. 40 stk. Hviderusseren er der stadig i fin form sammen med en RIGA, en KAUNAS (Litauen) og to fra Polen. Resten er danskmærkede. Det lykkedes os at få nymærket 2 svaner - Henrik og Eddie har været effektive forleden dag!
Svanen med MINSK-ringen har vi fået data på pr. telefon: Den er mærket som 2k 21/1 2006 nær byen Brest (ved grænsen mellem Polen og Hviderusland).
Endelig skal nævnes, at en af de svaner, som vi mærkede i Nykøbing i feb. 2010, netop er blevet aflæst i Østrig - de 6. genfund fra dette land med en dansk ring! Den blev aflæst 5/1 2011 ca. 80 km NV for Wien.
GJJ og HLI



Ingen kommentarer: