tirsdag den 11. januar 2011

Svanesæsonen indledt


Det kolde vejr i december gjorde at mange vandfugle måtte samles i stort antal i våger rundt omkring, og mange fugle samledes de steder, hvor folk fodrede fuglene. Et af disse steder er havnen i Nykøbing Falster, hvor vi også sidste vinter ringmærkede og aflæste mange svaner. Af disse svaner har vi i år modtaget genfund fra Letland, Polen, Tyskland og sågar Østrig!

I de seneste uger har Hans Lind været en del i Nykøbing og har aflæst en del danskmærkede svaner samt 3 polske, 2 lettiske og ikke mindst 1 med ring fra Hviderusland!

Idag drog Henrik Jørgensen og Eddie Fritze så til Nykøbing for at mærke svaner og få aflæst de i forvejen mærkede. De fik ringmærket imponerende 63 svaner, og som man ser på billedet er langt de fleste svaner i Nykøbing nu forsynet med en ring om benet! Udover de mange svanemærkninger, blev også en enkelt hættemåge mærket.

De brugte også tid på at få styr på de i forvejen mærkede svaner. De aflæste 33 danskmærkede, men der stod også en med ring fra Lithauen og en med ring fra Letland og sørme hele 5 med ringe fra Polen! Mågerne blev også tjekket for ringe og her stod der blandt andet 2 hættemåger fra Tyskland og 3 fra Sverige samt en sølvmåge fra Tyskland.
Og endelig blev også den canadagås jeg mærkede i Nykøbing sidste vinter aflæst.

Således er svanesæsonen kommet godt fra start, og hvis ikke temperaturen stiger alt for meget vil man nok kunne finde og aflæse svaner mange steder rundt omkring i landet!

Så fat kikkerten og fin din egen mærkede svane og rapporter den til museet!

Jesper Brinkmann
Fotos: Eddie Fritze og Henrik Jørgensen

Ingen kommentarer: