onsdag den 23. marts 2011

Stadig ret koldt, men foråret - og fuglene - kommer

Årets første rørspurv - en ung han, der er på vej til yngledragt

De sidste 2 dage har Rune taget ederfugletællingen, og jeg har passet nettene. Solen har skinnet en del begge dage, men Østersøen er kun ca. 2 grader varm - jeg vil hellere kalde det kold, så termometret har kun kunnet snige sig op på 5-6 grader. Det har alligevel sat gang i lidt forårstræk af småfuglene:
I går tirsdag 22/3 var der lidt gang i musvitterne (32 ud af dagens mærketal på 41), et par stor gråsisken og en træløber var krydderiet. Da Rune havde klaret obsen, ankom den tyske ringmærker Jürgen Kaatz til en hyggelig sludder om fuglelivet. Han havde medbragt et par brune flasker fra et bryggeri i Rostock, og indholdet blev nydt ved bænkesættet foran GFU, mens en ung havørn sejlede forbi.
I dag 23/3 fordelte Rune og jeg os på samme vis som i går. På en af de første netrunder gav det et par nye årsarter: Rørspurv og gransanger. Jernspurvene er godt i gang nu (10 stk). hvorimod rødhalsene stadig halter bagud. Men de skal nu nok komme om føje tid. Endnu flere mejser i dag i nettene: Musvit 44, blåmejse 8 og halemejse 1. I alt sluttede dagen på 75 nymærkede fugle.
På lukkerunden hang der i N2 en jernspurv med en fremmed ring: BRUSSELS, dvs. belgisk. Det bliver spændende at se de nærmere mærkningsdata.

BRUSSELS-ringen set hele vejen rundt

Der var vældig mange ederfugle i 5-timers perioden: Et stykke over 10.000, og de fortsatte om eftermiddagen. De har travlt med at finde ynglepladserne i Østersøregionen.


HLI

Ingen kommentarer: