lørdag den 24. september 2011

De sidste 3 dage

Torsdag:
En ret stille dag i haven i dag. Kun 19 fugle som primært bestod af Rødhalse og Spurvehøge. Det blæste for meget til småfuglene. Men de dage hvor det blæser dukker der altid flere Spurvehøge op. De har nemt ved at fange småfuglene når det blæser, fordi de ikke er ligeså modtagelige for blæst.

Fredag:
Cirka 50 fugle i nettene i dag. Så en noget bedre dag end i går. Denne gang var det Rødhalse og Gransangere der præget billedet. Vi håbet selvfølgelig at der lige pludselig sad noget mere spænende imellem alle Gransangerne, men det gjorde der ikke. Så det kommer en anden dag;)
Men der kan man se hvor meget en lille smule vind mere kan gøre ved fugletrækket. Vinden er faldet lidt i dag og det ser man straks på resultatet. Jeg tog ud til odden senere og der kom da også 106 udtrækkende Spurvehøg , en udtrækkende Fiskeørn, 2 glenter, 8 rørhøge og en masse finker og andre småfugle. Så en ganske tilfredsstillende dag i Gedser i dag.

Lørdag:
63 fugle i dag. Endnu engang er faldet en smule mere og der komme så småt flere og flere fugle i nettene som dagene går. Endnu engang er det præget af Rødhalse og Gransangere. Og intet sjældent i mellem. Til gengæld havde Louis på besøg som hurtig udpegede en Gulirsk flyvende ind over haven og en 90% sikker Rødstrubet piber, så lidt spænding blev det til, dog var vi ikke sikre på den Rødstrubet piber så den bliver selvfølgelig ikke noterede. Cirka ved middagstid blev der meldt 3 Hvide storke og en 1 k Steppehøg. Så jeg skyndte mig ud og obse. Det lykkedes dog ikke at finde de 3 storke men den 1k Steppehøg kom rigtig fint over 2 gange. Den fløj nord på til sidst, så den er sandsynligvis ikke trukket ud. Det kan være den kommer på retur i morgen.

David Manstrup

Ingen kommentarer: