lørdag den 3. september 2011

En rigtig spænende dag!

Endnu engang var alle nettene lukket op kl 05.45, og efter bare 2 runder var der allerede 40 fugle ringmærket. Men vi kunne mærke at der ikke var ligeså meget liv som de andre 2 dage. Resultatet blev også lidt færre fugle. Vi ringmærket omkring 110 fugle, så ikke helt så mange som de andre dage, men stadig et godt resultat. Til gengæld fik vi en usædvanlig art i form af en Vendehals, som vi faktisk fanget 2 af i løbet af dagen. Der har været usædvanlig mange af dem denne sæson. Hele 15 er blevet ringmærket med dem vi fanget i dag. Vi havde troede at der nok ikke ville komme så mange flere, og så bliver man lige pludselig overrasket når man har hele 2 på en dag.



 Som i nok kan se, er det virkelig en fugl der kan gemme sig godt hvis den sidder i et krat, og er nærmest umulig at finde. Dog noget nemmere at finde når man fanger den i et net;)
Udover Vendehalsen fandet vi også Gul vipstjert og Skovpiber, som også er nogle af de lidt sjovere arter. De andre fugle vi fanget var mere sædvanlige og bestod mest af Rødhals, Løvsanger, Broget Fluesnapper, Rødstjert og Munke. Vi lukkede nettene cirka ved 7 tiden. En lang dag er gået, men en bedre dag end vi havde forventet fra morgenstunden.

Forfatter: David Manstrup
Fotograf: David Manstrup

Ingen kommentarer: