onsdag den 27. marts 2013

Noget der virker i kulden

Ja det er jo ikke ligefrem imponerende mængder fugle der kan ringmærkes i Gedser i dette kolde forårsvejr. Til gengæld faldt denne kuldeperiode sammen med fuldmåne og forårstræk af måger=gode fangstbetingelser!

Derfor har Kjeld T. Pedersen, Lars Lindgren og jeg været i felten de fleste dage den sidste uges tid og ringmærket og aflæst en hel masse måger. Vi drog også ned til Nykøbing Falster, for at få kigget lidt på mågerne der. Det lykkedes hurtigt at finde et fredeligt sted med masser af måger! Efter et par fine timer havde vi ringmærket 107 måger og 1 råge. Rågen var ny mærkeart for undertegnede, så den vakte stor glæde! I blandt mågerne var der blandt andet en fin stormmåge med finsk ring og en sølvmåge med en gammel svensk ring.

Der var stadig lidt af dagen tilbage, så vi drønede til Fakse Ladeplads og tog endnu en fangst, så dagen endte med 176 måger og 1 råge. I fangsten i Fakse var endnu en finsk stormmåge. Igår startede dagen med aflæsninger ved Damhussøen sammen med Lars Lindgren og Poul Ulrik. 3 hollandske, 1 tysk, 2 finske og meget andet blev aflæst og et par fine kaspiske måger var der også!
Herefter drog vi endnu engang til Fakse for at få aflæst nogle af alle mågerne hernede. Vi kom dog lidt tidligt derned, så der var ikke så mange måger i havnen endnu. Derfor kørte vi til Rødvig, hvor blandt andet en polsk-mærket sølvmåge kom i bogen, mens en sortstrubet lom lå og flød rundt på ganske tæt hold.

Vi kørte tilbage til Fakse og nu var der kommet måger blandt andet 2 fra Estland og 3 fra Finland. Der var også en gråand med svensk ring, men den ville desværre ikke stå ordentligt. Vi sluttede dagen med en fangst af 92 måger, så en god afslutning på dagen.

Af andre spændende ting har vi inden for den sidste uge fanget en stormmåge med russisk ring og ved Damhussøen lykkedes det at få fat i en flot 3k middelhavssølvmåge!

Der er altså masser af spændende ringe at aflæse derude, så tag huen godt ned over ørerne og kom ud i vintervejret!
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: