søndag den 1. maj 2016

Gæster fra nær og fjern

I dag har vi haft åbent hus med gæster fra både nær og fjern. Vi havde besøg af omkring 100 voksne og børn der med havde valgt at bruge denne 1. maj søndag på at tage til åbent hus. Heldigvis er Afrika trækkerne begyndt at ligge deres vej forbi Gedser til stor glæde for både os og de fremmødte gæster. I alt kunne vi vise 15 arter frem, dagens talrigeste fugl blev Gærdesanger som vi nu har ringmærket 28 af i år. Derudover kunne vi blandt andet vise Rødstjert, Husrødstjert, Rørspurv og Rødtoppet Fuglekonge som alle er fede arter at vise frem. 
Andreas viser en rødhals frem til 3 af dagens mest interesserede gæster.
Før åbent hus nåede vi at ringmærke en skovpiber som udover at være årets første ringmærkede også var Lailas første Skovpiber. Andreas og jeg var også heldige at set en ny art, da Gert var sød at køre os ind til Gedser by, hvor der sad en Sydlig Nattergal og sang. Imens holdt Laila og Hans øje med nettene i haven. 
Årets første Skovpiber
En rødhals med belgisk ring havde valgt at lægge vejen forbi haven. Det er altid spændende med udenlandske ringe, men det er ekstra spændende eftersom dette er den tredje genfangst vi har med ring fra Belgien. Det bliver sjovt at se hvor og hvornår de er mærket. 

I løbet af dagen blev der desuden obset fra både parkeringspladsen og haven, hvor der blandt andet blev set Trane, Islom, Gulirisk, Gul vipstjert og Hedelærke.

Alt i alt har det været en dejlig dag med godt vejr, fede fugle, glade gæster, godt humør og ikke mindst dejlig frokost. At sådan en dag med åbent hus kan blive en succes kræver ikke kun godt vejr og fugle, men også stort arbejde fra de mange frivillige som har hjulpet til. Det er dejligt som ringmærker at se at så mange bakker op om stationen, det skal i have et stort tak for. 


Johanne Aagaard

Total: 67

Skovpiber / Tree pipit - 1
Gærdesmutte / Wren - 5
Jernspurv / Dunnock - 10
Rødhals / Robin - 5
Husrødstjert / Black Redstart - 1
Rødstjert / Common Redstart - 5
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 19
Munk / Blackcap - 7
Gransanger / Chiffchaff - 3
Løvsanger / Willow wabler - 5
Fuglekonge / Goldcrest - 1
Rødtoppet Fuglekon / Firecrest - 2
Gråspurv / House Sparrow - 1
Tornirisk / Linnet - 1
Rørspurv / Reed Bunting - 1

Ingen kommentarer: