mandag den 18. maj 2015

Få men gode fugle

På trods af at vinden havde taget af i nat var der stadigvæk en del vind i nettene. Vi kunne dog have åbne alle net. Der har ikke været mange fugle på netrunderne og vi har haft mange runder med tomme net. Alligevel har vi fået ringmærket 25 arter med god diversitet.
Tidligt i morges fik vi to Stillits i nettet, en han og en hun. Og så var dagen reddet for mig, da jeg de sidste dage har gået og håbet på at en af de Stillits der var i haven ville komme i nettet, jeg har nemlig aldrig haft en Stillits i hånden. Men det skulle blive bedre endnu. Et par runder efter pillede Johan en Kernebider hun ud af nettet og hørte en han kalde tæt på. Johan ringmærkede hunnen og jeg håbede på at hannen ville blive fanget senere. Og allerede i næste runde sad hannen i et net og jeg fik lov til at prøve kræfter med en Kernebidder og dens kraftige næb. To nye ringmærkningsarter på en ellers lidt sløv dag, er da med til at gøre dagen en del bedre.

Kernebider (Coccothraustes coccothraustes)

Dagen var igen domineret af Silvia sangere, med flest Tornsagnere. Mellem genfangsterne var der også en Tornsanger som blev mærket her på stationen som 1k i juli 2011. Tornsangere er langdistancetrækkere, som hvert år overvintrer i tropisk Afrika. Så denne lille fyr har taget turen til Afrika og tilbage igen hele 4 gange. Desuden rundende vi de første 100 Gærdesangere ringmærket i haven i år. Vi venter stadigvæk på at de første Acrocephalus sangere ankommer til stationshaven.

Derudover havde vi bl.a. Gærdesmutte, Jernspurv og Rødhals som alle er arter vi ikke har set meget til den sidste tid.

Der har ikke været mange fugle at se på himlen idag, udover lidt Knortegæs så vi en Sort glente. Gert  så den på vej herud og ringede til os, så vi kunne komme ud på vejen,  hvorfra vi kunne se den rigtig godt. Mens vi kikkede på den Sorte glente fik Johan øje på en Rød glente længere ude bagved den Sorte glente. Det er kun min anden Sorte glente, så det var dejligt at kunne stå og se længe på den i teleskopet og endda få lov til at se den samtidig med en Rød glente, så jeg kunne sammenligne.

Imorgen tidlig har de lovet regn, men vi håber på at den går uden om odden så vi kan åbne nettene.

Dagens mærkning:
Gærdesmutte/Wren - 1
Jernspurv/Dunnock - 1
Rødhals/Robin -1
Gærdesanger/Lesser whitethroat - 2
Tornsanger/Whitethroat - 8
Havesanger/ Garden warbler - 4
Munk/Blackcap - 2
Bogfinke/Chaffinch - 1
Stillits/Goldfinch - 2
Tornirisk/Linnet - 1
Kernebider/Hawfinch - 2

Total 25


Blog v. Johanne Øhlers Aagaard

Ingen kommentarer: