lørdag den 23. maj 2015

Regn og en tur på Odden

Det var en grå morgen og skyerne hang tungt over haven, vi åbnede nettene og holdt skarpt øje med radaren. Der gik ikke mere end lidt over en timer før vi måtte lukke ned på grund af regn. Vi nåede at få 6 fugle i nettet. Derefter ventede vi indendørs på at regnen ville stoppe så vi kunne åbne igen. Det kunne vi 9.30 og på trods af at nettene var oppe til kl 14 fangede vi kun en ny fugl. Dagens total endte derfor på 7 fugle og 7 arter, den lille mængde fugle har da i det mindste været varieret. Vi hørte Karmindompap i haven af flere omgange og håbede hver gang den stoppede med at synge at den nu sad i nettet, men desværre ikke denne gang. Måske har vi bedre held imorgen.

Klokken 11 kom Hans forbi med Petter som skal være her et par dage for at prøve at ringmærke. Vi gik en runde, som desværre kun gav to genfangster af Jernspurve. Da der ikke var meget at se på i haven valgte Petter og jeg at gå en tur ud på Odden, mens Johan blev og holdt nettene åbne. På Odden mødte vi Louis, Gert og fire andre fuglekikkere. Her fik vi bl.a. set Havørn, Rød glente, Stenpikker og Splitterner. Vi fik også nydt forårssolens varme i læ af busken.
Jeg fik desuden en forklaring på hvorfor vi ikke har set mere rovfugle træk her, som jeg igår skrev at vi undrede os over hvor blev af. Louis kunne tegne og fortælle at de fleste rovfugle her om foråret trækker langs med den tyske kyst og først forlader kysten når de kan se den danske kyst ved Hyllekrog, hvor der er færre kilometer over vandet end der er fra den tyske kyst til Gedser odde, derfor ses rovfugle trækket mere ved Hyllekrog om foråret, da de fortrækker den kortere stærkning over vandet. Nu håber jeg at jeg har forstået og beskrevet det rigtigt.

Petter, Gert og Louis på Odden med stationshaven i baggrunden.

Her til eftermiddag har vi været en tur af poststien og tilbage langs standen. Der var godt gang i Digesvalerne som har fået lavet flere huller i skrænten siden forleden dag. Vi havde håbet på at genfinde den Rødtoppede fuglekonge vi så forleden aften ved Birkemose, da Petter ikke har set den i Danmark, desværre uden held. Da vi kom tilbage og gik over fårefolden skræmte vi Agerhønsene op, så Petter fik da en ny art for Danmark på turen.

Til eftermiddag gik
Dagens mærkning:
Hvid vipstjert/White Wagtail - 1
Solsort/Blackbird - 1
Kærsanger/Marsh warbler - 1
Havesanger/ Garden warbler - 1
Munk/Blackcap - 1
Grå fluesnapper/Spotted flycatcher - 1
Tornirisk/Linnet - 1

Total 7

Blog v. Johanne Øhlers Aagaard

Ingen kommentarer: