fredag den 29. maj 2015

Mens vi venter på vejrskifte…

Mens vi venter på at vejret skal skifte, så der kommer noget mere varme og mere sydlige vinde, fortsætter ringmærkningen som sædvanligt. I øjeblikket er der noget ugunstige vejrforhold her på Gedser for mere eksotiske arter, som ellers gerne dukker op på denne tid af året. Håbet lever dog, og som bekendt kan alting ændre sig i løbet af ingen tid, selv ved det mindste vejrskifte!

Faktisk var der fugle, der både sang og rastede i haven i dag, og hvis ikke antallet var særligt stort, så var spredningen af arterne på de ringmærkede fugle det til gengæld. Ud af dagens 14 fugle i standardperioden, var det kun Digesvale (3) og Gulbug (2), der hver var repræsenteret med mere end ét eksemplar.
 
Et udvalg af dagens fugle i profil. Startende fra oven til venstre: Rødrygget Tornskade, Digesvale, Rørsanger, Havesanger, Tornsanger, Gulbug, Hvid Vipstjert, Grønirisk og Lille Gråsisken.
 
Det lykkedes mig at få fat på endnu en Rødrygget Tornskade, hængende i F4. Ligesom i går var denne også en flot han. Digesvalerne viste sig endnu en gang at gå lavt over nettene i deres jagt på insekter, hvilket resulterede i at 3 kunne få en ring om benet.
I dag var ungerne hos det ene par af havens Musvitter, så blevet store nok til, at de kunne ringmærkes. Sammen med et kuld nyopdagede Hvide Vipstjerte unger, hvis rede var placeret under gesimsen på brændeskuret, blev det til i alt 11 redeungemærkninger. Herligt med alle de små grådige, dinosaurlignede duntotter i hænderne!
Øvrige observationer indbefatter 3 indtrækkende Hvepsevåger, 12 overtrækkende knortegæs samt et par rastende Tårnfalke, som det mest bemærkelsesværdige.
 
Dagens mærkninger:
 
Digesvale/Sand Martin – 3
Hvid Vipstjert/White Wagtail – 6 (heraf 5 pull.)
Gærdesmutte/Winter Wren – 1
Rørsanger/Reed Warbler – 1
Gulbug/Icterine Warbler – 2
Tornsanger/Common Whitethroat – 1
Havesanger/Garden Warbler – 1
Musvit/Great Tit – 6 (Alle pull.)
Rødygget Tornskade/Red-backed Shrike – 1
Grønirisk/Greenfinch – 1
Tornirisk/Linnet – 1
Lille Gråsisken/Lesser Redpoll – 1
 
Total: 25
Blog v. Johan H. Funder Castenschiold

Ingen kommentarer: