søndag den 3. maj 2015

Forårets Åbent Hus på fuglestationen

Vejret i dag var næsten en tro kopi af gårsdagens vejr: Kl. 5 stille, klart og rim i græsset, hvorpå temperaturen steg til 13 grader, og vinden friskede op, i dag dog fra øst. 
  Inden åbent hus, der startede kl. 8, var mindst 25 ud af dagens 44 fugle allerede blevet ringmærket, men sådan er det jo her om foråret. 
  Vi var i alt 13, mest lokale folk, der skulle servicere gæsterne med ringmærkning, formidling af fugletræk, sjove anekdoter, kaffe og kage samt lidt udstilling i mødelokalet, hvor der blev solgt naturbøger, fuglepins, T-shirts og solsikkefrø. Udenfor var der god gang i omsætningen af foderhuse og mange forskellige fuglekasser. 
  -  -  -  -  -  og gæsterne kom, kun få den første time, men derpå tog det fart. Vi skønnede, at der kom ca. 130 besøgende, heraf mange børnefamilier. Alle de børn, der turde og havde lyst til det, fik under kyndig vejledning lov til at slippe fugle fri efter mærkningen, hvilket gjorde stor lykke.
  Der var fugle - med og uden ringe -  på hver netrunde, så alle fik set, hvordan vi mærker, bestemmer, måler og vejer dem. 
  Efter arrangementet ventede en herlig og tiltrængt gang frokost til fuglestationens personale.
  Tak til alle gæster, der besøgte os i dag  - - og rigtig mange tak til alle jer frivillige, der har knoklet for at dette arrangement kunne gennemføres så fint!

Dagens ringmærkning/the day's ringing:

Gransanger/Chiffchaff 3
Gærdesanger/Lesser Whitethroat 13
Tornsanger/Common Whitethroat 3
Gråsisken/Redpoll 2
Tornirisk/Linnet 3
Jernspurv/Dunnock 2
Rødstjert/Redstart 1
Grønirisk/Greenfinch 2
Sangdrossel/Song Thrush 1
Solsort/Blackbird 1
Munk/Blackcap 10
Skovpiber/Tree Pipit 1
Skovspurv/Tree Sparrow 1
Total 44
I aften og nat kommer der regn, men det skulle blive tørvejr i morgen tidlig, så det bliver spændende at se, hvad dagen vil bringe.

Blog/Hans


Ingen kommentarer: