torsdag den 28. maj 2015

Svaler og Rødrygget Tornskade

Igen var det første indtryk, der mødte mig, da jeg trådte ud af døren i morges, den friske vind der ramte mit ansigt. En vind fra Sydvest, der trænger mere uhindret ind i haven. Det var dog alligevel muligt at få nettene sat op, og klokken 04:05 var der bare tilbage at vente og se, hvilke fugle dagen kunne byde på.

Faktisk startede dagen overraskende godt, med en Munk og lidt senere på første netrunde også en fin hun Landsvale. Landsvalen er den første ringmærkede for Gedser Fuglestation i år! De næste par runder var præget af en del aflæsninger af især Gulbuge og Tornsangere. Ligesom de sidste dage begyndte Digesvalerne at fouragere lavt i haven, og allerede klokken 06:30 hænger den første i nettet.
 
Landsvale (den første for Gedser Fuglestation i år) og én af dagens 3 Digesvaler

På samme runde hænger der mindsanten også en flot han Rødrygget Tornskade i Ø6. Så selvom det ikke er det store antal nymærkninger, der kan prales af denne morgen, kan man vel med rette bruge vendingen "lidt men godt" om denne blæsende maj dag på Gedser Odde.

Dagens fugl - en flot han Rødrygget Tornskade.

Efter et par digesvaler mere, var det slut omkring klokken 9. Jeg lukkede nettene igen 10:10, da det begyndte at blive noget mørkere i vejret. Af øvrige observationer så jeg imellem netrunderne 2 overflyvende Sortstrubede Lommer og lidt trækkende Knortegæs som det mest bemærkelsesværdige. 
Lige over middag begyndte det at smådryppe, og i løbet af eftermiddagen kom der lidt regn. I skrivende stund er det dog blevet solskin igen, og vinden lader til at have lagt sig noget. Lad os håbe at nattens vejr bringer nogle nye fugle til Stationen i morgen tidlig!
 
Dagens mærkninger:
Digesvale/Sand Martin - 3
Landsvale/Barn Swallow -1
Munk/Blackcap - 1
Rødrygget Tornskade – 1
 
Total: 6

Blog v. Johan H. Funder Castenschiold

Ingen kommentarer: