onsdag den 20. maj 2015

Ny ringmærkningsart for stationshaven

Idag har vejret været godt, måske lidt for godt til ringmærkning. På trods af at vi har haft nettene oppe i syv en halv time nåede vi kun op på 16 mærkede fugle. Vi nåede dog op på 11 arter, så der har trods alt været lidt forskellige arter at se på idag.

På første runde kom Johan tilbage med en Gråand hun der var gået i et af nettene nede ved vejen. Det er første gang at en Gråand er ringmærket her i haven. Henrik var tæt på at have den i nettet forrige uge, men den slap fri før han nåede der hen. Vi har set et Gråand par rende rundt omkring haven den sidste uge, derfor var den lidt ventet. Vi tror den må have en rede i nærheden af vejen og indkørslen, da vi har set den meget der. Så måske går der ikke længe før vi har små ællinger til at rende rundt i haven og ved søen.

Johan med den første Gråand (Anas platyrhynchos) der er
blevet ringmærket her i stationshaven.

Efter et par kedelige nulrunder fandt vi en Hvid vipstjert i et af nettene ud mod et af de åbne områder. Da der har været mange vipstjerter i haven den sidste uge har jeg sådan håbet at jeg ville få mulighed for at ringmærke en og den mulighed kom så idag. Det var en rigtig fin han, lidt senere kom der en hun i nettet.

Endelig gik en af de mange Digesvaler i nettet. Der har flere gange været svaler lavt, men lige over nettene, så det var dejligt at opdage en af dem alligevel var kommet lavt nok til at gå i. Jeg har hverken set svaler, vipstjerter eller ænder i hånden før idag, så på trods af få fugle har det alligevel været en meget god dag.

Gert kom forbi idag. Han fortalte os om sin tur til Frejlev Skov hvor han så Pirol igår. Og sørme om ikke ham og Johan hørte en Pirol lige som han havde fortalt om turen. Så nu har vi også haft en Pirol i haven i år. Jeg hørte den desværre ikke og den blev hverken hørt eller set igen. Jeg har aldrig set en Pirol derfor håber jeg den stadigvæk er i området så jeg får muligheden en anden dag.

Det er nu ved at være nogle dage siden vi har haft fluesnappere i haven, de var ellers lige begyndt at ankomme, hvor mon de er blevet af? Det ser ud til at vejret skifter til lidt varmere igen nu, det kan måske betyde at de kommer igen.

Dagens mærkning:
Gråand/Mallard - 1
Digesvale/Sand martin - 1
Hvid vipstjert/White wagtail - 2
Jernspurv/Dunnock - 1
Solsort/Blackbird - 1
Rørsanger/Reed warbler - 1
Tornsanger/Whitethroat - 2
Havesanger/ Garden warbler - 4
Gransanger/Chiffchaff - 1
Grønirisk/Greenfinch - 1
Stillits/Goldfinch - 1

Total 16

Blog v. Johanne Øhlers Aagaard

Ingen kommentarer: