tirsdag den 26. maj 2015

Gammel ”berejst” Havesanger

Dagen startede stille ud i morges med klar himmel og næsten ingen vind. Det var derfor med en vis optimisme, at alle havens net blev åbnet. Men dog, som det også har været tilfældet for de sidste dage, og som nok også er forventeligt på denne årstid, viste det sig at være de første tre netrunder, der gav de allerfleste fugle på denne maj dag. Temperaturen holdt sig i den lave ende og sneg sig endnu engang ikke højere op end en 9-12 grader her ude på Danmarks sydligste punkt.

Morgenstemning fra Danmarks sydligste beliggende hus, hvor Solens stråler netop rammer toppen af buskene.

Blandt dagens mærkninger var det igen arter som Tornsanger og Havesanger, der dominerede. I blandt Havesangerne havde vi en aflæsning af en fugl mærket af Hans Lind 21. juni 2010. Dette betyder, at denne fugl på 18 gram har klaret at flyve til Afrika og tilbage igen hele 4 gange, siden den blev ringmærket her første gang. I dag havde vi også et lille influx af Løvsangere med i alt 4 fugle. Dejligt at se at der stadig trækker nogle igennem af denne art.
Ud over sangerne havde vi også en anden afrikatrækker i dag i form af en skovpiber, som blev den 5. ringmærkede for Stationen i år. På trods af et lidt anonymt ydre er det altid en dejlig fugl at have i hånden. Vi lukkede nettene klokken kvart i et efter et par timer uden nogen fugle.
Niels Krabbe er nu nået op på omkring 50 blodprøver til analysering for antistoffer imod West-Nile virus, hvilket må siges at være pænt, når man tænker på det samlede antal mærkede fugle, vi har haft til rådighed de seneste par dage. Heldigvis har langt de fleste nymærkninger været afrikatrækkere (langdistancetrækkere), som er målgruppen for hans undersøgelse af virussets udbredelse og spredning.
Så blev det i dag også tid til, at Johanne takkede af for denne gang og igen skulle nordpå og hjem til Nordsjælland efter to uger her på Gedser Fuglestation. Jeg vil bare benytte lejligheden til at sige tak for et godt samarbejde og gode fugleoplevelser sammen her det seneste stykke tid.

Dagens mærkning:

Skovpiber/Tree pipit – 1
Rørsanger/Reed Warbler – 1
Gærdesanger/Lesser Whitethroat – 2
Tornsanger/Common Whitethroat – 4
Havesanger/Garden Warbler – 4
Munk/Blackcap – 1
Gransanger/Chiffchaff
Løvsanger/Willow Warbler – 4
Total: 18

Blog v. Johan H. Funder Castenschiold

Ingen kommentarer: