lørdag den 16. maj 2015

Flere hundrede trækkende bramgæs

Idag har det blæst og været koldt, hvilket ikke har givet mange fugle på trods af at vi havde alle net åbne. De første par timer var der lidt at komme efter på hver runde, mens vi den sidste tid havde mange nul runder. Vi valgte derfor at lukke nettene ned lige efter standardtiden.
Dagens total endte på 23 fugle dog med en god variation med 10 forskellige arter. Dagens højdepunkter var nok en flot Rødrygget tornskade han, som gik i nettet hele tre gange - så fik vi øvet håndtering af tornskader. Samt en fin Gulspurv han, som er ny ringmærkningsart for mig. Jeg har hørt flere synge i haven de sidste dage og ventede bare på en ville gå i nettet.

Rødrygget tornsakde, han (Lanius collurio)

Mellem runderne fik vi tid til at kikke på de mange trækkende bramgæs. De kom i store flokke og i alt har der nok været mere end 1300 Bramgæs forbi. Den ene flok fløj lavt lige hen over stationshaven, det var rigtig flot. Ud over Bramgæs har vi bl.a. set trækkende Toppet skallesluger, Knortegæs og Mursejlere. En Rød glente kom lavt hen over haven, så vi fik den at set rigtig fint.

Svalerne har fløjet lavt over haven, hvor vi mange gange så dem flyve lige over nettene, desværre kom ingen lavt nok til at gå i nettet. En tårnfalk var også nede og vende i haven hvor den landede på en pæl 2 meter fra det ene net, men den kom desværre heller ikke i nettet.

Da nettene var lukket, kom Gert forbi og vi var en tur ude på odden. Der var desværre ikke så meget at se andet end et par Sortænder, Toppet skallesluger, Ederfugle og en Musvåge der forsøgte at trække ud men måtte opgive. Også her fløj svalerne rigtig lavt så det var tæt på de fløj ind i os. Der var både Digesvaler, Bysvaler og Landsvaler, men desværre ingen Rødrygget svale.

Dagens mærkning:
Gærdesanger/Lesser whitethroat - 2
Tornsanger/Whitethroat - 4
Havesanger/ Garden warbler - 6
Munk/Blackcap - 1
Gransanger/Chiffchaff - 3
Løvsanger/Willow warbler - 2
Rødrygget tornskade/Red-backed shrike - 1
Bogfinke/Chaffinch - 2
Tornirisk/Linnet - 1
Gulspurv/Yellowhammer - 1

Total 23


Blog v. Johanne Øhlers Aagaard

Ingen kommentarer: