mandag den 30. november 2009

Åbent hus 1. søndag i advent

Foto: Ole Friis. 2 af dagens 3 stillitser

1. søndag i advent: Hele Gedser holder åbent!
Dette arrangement - det første i rækken - som Gedser Bylaug havde arrangeret, skulle GFU selvfølgelig osse være med i. Alle forretninger i byen holdt åbent og museerne og alle andre seværdigheder var klar til at tage imod gæsterne imellem kl. 10 og 16.
Ude på Odden var vi parate til at vise ringmærkning, og indenfor stod brændeovnene og hoppede, mens gløggen blev holdt varm. 8 - 9 af GFU's faste stab var mødt op, så fugle og folk kunne bare komme.
Det var lidt sløjt med fuglene trods inciterende lokkelyde (Grønsisken), men lidt blev det da til indtil mørket igen sænkede sig ved 17-tiden: 15 nymærkninger og mindst lige så mange aflæsninger. De nye var 4 fuglekonger, 2 rødhalse, 1 gærdesmutte, 2 solsorte, 1 sangdrossel, 1 jernspurv, 3 stillits og en lille overraskelse på lukkerunden: 1 hvid vipstjert!
Hvis det kneb med fuglene, så kneb det i den grad med gæsterne: hele 2 (to)!
Til gengæld fik den faste stab - the crew - lavet nogle gode ting i huset: Clausjannic var mand for at få lagt kabler, så man kan gå på nettet overalt i bygningen, enten trådløst eller pr. kabel, og det var et stort ønske, der her blev effektueret.
Rune fik lavet et par flotte collager af stationens sjældne og smukke fangster gennem tiderne, og Gert fik afprøvet nogle ideer vedrørende et kommende lydanlæg. En udendørs højttaler er netop bestilt!
Louis stod for det kulinariske, og det hele gik op i en højere enhed, idet vi i dag fik tid til at få snakket planer og gode ideer for stationen, hvilket kan knibe meget med at få gjort i det daglige.
Så alt i alt en god og fin dag og aften på Gedser Odde. Tak til alle, der bidrog!
Tekst. Hans Lind
Foto: Ole Friis

Ingen kommentarer: