søndag den 13. december 2009

Årets Buskrørsanger godkendt af SU

Efteråret 2009 bød på mange gode fugle i nettene på Gedser Odde og dejlige oplevelser med trækgæster som græshoppesanger, høgesangere m.m. blev krydret med et fund af den meget sjældne buskrørsanger. Arten yngler primært i det sydlige Finland, Rusland og ganske få steder i Estland.
Fuglen blev mærket under den standardiserede fangst på Odden og var en af morgenens allerførste fangster. Se beskrivelse af fundet her.

Jeg har netop modtaget svar fra SU og jeg kan med glæde meddele at fundet er blevet godkendt.

Dette betyder at Gedser nu har 5 fund af buskrørsanger, hvor 4 er godkendt og 1 stadig er under behandling af DOF's sjældenhedsudvalg. I 4 af de 5 tilfælde har det drejet som om ringmærkede fugle, men også en enkenlt er blevet opdaget på stemmen;
1 syngende Frisenfelt, Gedser 8-18/6 2002
1 1k ringmærket Gedser Odde 20/9 2003 ved Thomas Hilkjær.
1 2k+ ringmærket, Vesterhave, Gedser Odde 5/8 2007 ved Jens W. C.. Under behandling
1 2k+ ringmærket Gedser Odde 1/9 2007 ved Jesper Brinkmann
1 2k+ ringmærket Gedser Odde 1/8 2009 ved Rune Skjold Tjørnløv

De senere års forekomster af buskrørsanger ved Gedser gør stedet til et af de klart bedste for arten i Danmark udenfor Christiansø, hvor de allerfleste fund er gjort igennem årene (i alt 16).
Falsterbo Fuglestation har endnu ikke gjort et fund af arten på trods af deres store tal af ringmærkede trækfugle hvert år, så det er bestemt noget særligt at Gedser nu har haft besøg af hele 5 eksemplarer af denne sjældenhed.

GFU-blog v./ Rune S. Tjørnløv

1 kommentar:

Gedser Fuglestation sagde ...

Udover de nævnte fund havde Jens W. 1 syngende fugl i forsommeren 2007 i Vesterhave! Fuglen blev lydoptaget, men computeren med lydoptagelsen brændte desværre sammen, så denne fugl vil nok ikke blive sendt til su. Iøvrigt sad den syngende fugl stort set samme sted som der et par måneder senere blev ringmærket en, men da havde der været fangst på lokaliteten i en måneds tid, så det formodes at dreje sig om 2 fugle!
Jesper
Jesper