lørdag den 25. februar 2012

Så blev det igen tid til forårskratrydning på GFU


En ganske lille skare på fire havemænd (ingen K) og én indendørs byggemester mødte op kl. 0900 den 25. februar for at for bugt med træer, buske og ikke mindst brombærrene på Gedser Fuglestation. Det var en fin dag – ikke for varmt og sol det meste af dagen.

Men inden vi kunne komme så langt var der i dagene inden allerede sket forbedrende ting. Hans Lind havde således sørget for, at batteriet til havetraktoren var blevet ladet op, ’tilladelsen’ til bålafbrænding var på plads (men det blæste +13 m/s fra N-NV hvorfor vi ikke kunne brænde af), og ikke mindst havde han sørget for at tjekke, at der var benzin og olie til maskinerne. Og frokost havde Hans også sørget for. På selve dagen mødte Hans og Louis op straks før kl. 08 for at lave kaffe, klargøre alt værktøj og maskiner samt finde sikkerhedsudstyr mv. mv. Men der var også et hejsenet, der havde lagt sig ned, som derfor skulle ordnes inden vi gik i gang. Gert ankom med 40 kilo solsikkefrø – lige hvad vi havde brug for.
Grundet teamets lille størrelse blev vi nødt til at koncentrerer os om et lille område i haven, for at vores indsats skulle få en effekt. Således blev ellekrattet ved p-pladsen prioritret og barberet ned til nethøjde.



Havens lange pilehegn op mod det gamle hejsenet blev tyndet ud (Hans havde allerede påbegyndt dette i dagene inden), og det var også et prioritetsområde.


Det viste sig at hurtigt, at vores nye mand, i gruppen, Henning Gammel, var meget effektiv med en motorsav og fik hurtigt klaret ellelunden. Så nu var det tid til en lille tår kaffe og en ostemad – men hurtigt ilede vi videre mod nye ventende opgaver.


Vi kunne nu gå i gang med endnu et område – et stort brombærareal ind mod vores nabo Henrik (mellem det gamle hejsener og N4). Det var en sej kamp!

Og så skete der noget vidunderligt – pludselig kom der fire unge mennesker (Hans kendte dem godt) gående ind i haven – og de VILLE bare hjælpe os – og nu gik det så bare så stærkt med brombærkrattet. Gert, som var vores transportmester, kunne nu ikke følge med i bortkørelsen af krat – vores gode gamle Ferdinand havetraktor kørte for langsomt til vores tempo – så flere hestekræfter blev fundet (HLIs ”nye” bil) blev spændt for.


Ved 13–tiden var det grå guld ved at være brugt op så de måtte ind og have tanket op og slukket tørsten med frokost. Men kun en kort pause tillod de sig, for der ventede ”bjerge” af krat, der skulle køres væk inden dagen var omme.

Nu var det tid til, at de fire unge skulle videre i deres program, så vi takkede dem varmt for deres indsats – kanon var det - TAK.
Vi knoklede ivrigt videre et par timer, men vores kræfter var ikke som for år tilbage,  så Hans var kørt måtte køre til ”bageren” efter lidt sødt til vores ganer, så vi kunne klare endnu en time. I mellemtiden var også vores nabo Henrik mødt op og fik hjulpet et par timer blandt andet med bortkørsel af kvas, da han kom med bil og en stor trailer.

Ved 16-tiden var dagens sidste læs (ud af ca. 20) af brombær og grene kørt væk – og vores rygge værkede og vores arme var som gibbonaber på Madagaskar – LANGE.

Tekst og fotos ved Hans og Louis

1 kommentar:

Kamille Løje sagde ...

Hej mænd med pip,

I knoklede godt nok også på derude - godt at få afkræftet at I ikke blot sidder i bløde stole med kikkerten i den ene hånd og kaffen i den anden:)

Vi håber fuglene kan lide de nye kratluskerforhold dér mod syd.

Kærlig hilsen de 4 repræsentanter for den den yngre generation

ps: Det kan være at vi laver et eftersyn på brombærkrattet til sommer - og "tynder" ud i det på en helt anden måde:)