onsdag den 8. februar 2012

Sandløbere på Gedser Odde

Tirsdag d. 8. feb 2012.
For 4 dage siden fandt Louis og Gert en pæn flok vadere helt ude på den aller-sydligste spids af Odden, der hvor Falster er forlænget med brædder, som et lokalt mundheld siger! Det var nu ikke brædder, men tang, der hele tiden blev overskyllet med småbølger, og det var noget de mange sandløbere, enkelte islandske ryler, den enlige almindelige ryle og de to sortgrå kunne bruge!
Dagen efter fik jeg lidt fotos derude fra, bl.a. af den farvemærkede sandløber, fra Falsterbo, som opholdt sig på Odden for et år siden! Se evt. Falsterbo's hjemmeside, klik på "Välkommen! Inngång har" eller brug dette link:
http://www.falsterbofagelstation.se/index_s.html

I dag i det næsten vindstille vejr prøvede vi, om det kunne lykkes at få mærket nogle af vadefuglene. Desværre havde issituationen gjort, at det ingen fugle var på spidsen, men derimod 8-10 sandløbere, 3-4 islandske ryler og to sortgrå ryler nedenfor stationen og hen mod P-pladsen.
Det måtte komme an på en prøve. I løbet af et par timer lykkedes det at få fanget to sandløbere, en 2k og en 3k+! Vi har tidligere kun fanget en enkelt sandløber: Det var vist Jesper, der havde held med lys og ketcher for et par år siden.

                                          Her ungfuglen
Der var ikke så megen strandbred at gøre godt med - en masse isglatte sten og snedriver - så nettet måtte sættes på langs. Måske skulle vi prøve at rigge et par korte net til, der kan stå mere på tværs af stranden. Men det bliver ikke i morgen, for da loves der blæst og snebyger.
                                          og her formodentlig en 3k+ med rester af sommerdragt


                                          Louis på vej hen mod nettet


 Stolt ringmærker - han kunne have sagt "to be or not to be in my hand"


Endnu en glad mand - Gert vinker til Hans Majestæt


Blog: Hans
Fotos: Louis og Hans

Ingen kommentarer: