lørdag den 30. juni 2012

Er fugletrækket ovre?

De fleste fuglestationer stopper deres ringmærkning 15. juni, for så først at starte op igen 20. juli. Men heldet følger jo som regel de tossede, så igår den 29. juni tog Fie og jeg til Gedser for at se om der var nogle fugle at ringmærke. Vi blev samlet op i Gedser by af Hans, som gav os et lift ud til stationen:) Nettene blev sat op med det samme da vejret var dejligt. Der var da også lidt fugle at fange og blandt andet en fin 1k husrødstjert blev mærket. Da nettene havde været åbne i 3 timer og fanget 10 fugle, måtte vi lukke igen da et stort regnvejr med masser af lyn og torden kom ind fra Tyskland af. Her til morgen kunne jeg stå op klokken 3 og gå ud og åbne net i det dejligste varme og vindstille vejr.

Der var da også en del fugle at fange blandt andet 1 grå fluesnapper og endnu en husrødstjert på første runde. Senere gik også et par rødryggede tornskader og en spætmejse i nettet og i alt blev 33 fugle fordelt på 16 arter mærket idag. Der var også mange fugle med ring der røg i nettet hvoraf den sjoveste var en tornsanger jeg selv havde mærket tilbage i 2006, så den har altså taget turen Danmark-Afrika 12 gange nu:)

Louis stod ude ved sydstenen og holdte øje med trækket og kunne blandt andet melde om 3 gamle hvidvingede terner der fløj sydvest, 1 trækforsøgende turteldue og en kærhøg sp. Alt i alt må man konstatere at trækket bestemt ikke er slut!
Af andre gøremål idag har vi ryddet krat omkring vores vandbassin samt fyldt det op med vand igen, da det nærmest var tørlagt!
Jesper

Ingen kommentarer: