mandag den 23. november 2015

Trækket er bestemt ikke slut – ingen tid til vinterdvale

Den netop overstået weekend var endnu en påmindelse om at ved Gedser kan der ses på træk hele året. Tro aldrig at træksæsonen er slut. Der kan altid ses trækfugle ved Gedser! Såleds blev det to nye højste dagscifre for to arter i weekenden (hvinand og stor skallesluger)

Således kan der fra nævnte weekend nævnes:
Fløjlsand med 190 trækkende er det den tredje højeste dagscifre.


Ride med 10 trækkende er tredje højeste dagscifre.
Hvinand antallet opnåede den højeste dagscifre på træk med 720 – og det er 160 mere end den tidligere højeste dagscifre!Rødstrubet lom med 861 når lige ind i top fem med en femte plads (højeste dagscifre er 1510!) også sortstruber lom med 52 ryger ind i top fem med en anden plads.Og lidt uventet når knopsvane med 426 ind på en femte plads i en top fem med højeste dagscifre.Endnu en første plads opnår stor skallesluger med 144 trækkende som højeste dagscifre ved Gedser.Dværgmåge med 1209 når ind på en fjerde højeste dagscifre.De næste to dage mandag og tirsdag kan rykke en del om på dette – da der masser af kulde, sne og nordlige vinde på vej.

Kom til Gedser og oplev trækket 365 dage om året – pludselige vejrskift og på denne årstid specielt når der kommer temperaturfald og sne – gerne hårdt vejr!


M.v.h. Gedser Fuglestation/v. Louis (fotos Gert J. Jeppesen og Louis A. Hansen)
Ingen kommentarer: