søndag den 19. juli 2009

God julidag med stor artsrigdom

Helt ung rødstjert


Flot gammel han af tornirisk

Søndag, den 12. juli.
Endelig, med en hel uges forsinkelse, er der blevet tid til at få lavet bloggen. Vi skulle have en stor flok voksenspejdere på besøg på fuglestationen, så derfor var det oplagt at bruge dagen på lidt fuglefangst, og dagen artede sig egentlig ganske udmærket, idet fuglene lod sig fange i en lind strøm lige fra morgenstunden. På denne årstid er trækket stort set ikke sat ind endnu, men der er både de gamle ynglefugle, som har travlt med at skaffe mad til skrighalsene hjemme i rederne, og så de unger, der har forladt mors skørter og begiver sig ud i den farlige verden!
Ungerne domineres af tornsanger og tornirisk, så det var Specielt dejligt at få mærket ikke én, men hele 3 nyudfløjne unger af rødstjert og 2 af husrødstjert. Også unger af gransanger, grønirisk, jernspurv og hvid vipstjert fik ringserierne til at svinde lidt ind.
Spejderne kom cyklende ved middagstid, 65 i alt, og de var forberedt på, at der ikke var garanti for fugle i hænderne, men det lykkedes at vise 5-6 stk i løbet af den gode times tid, som de var her, bl.a. en flot tornirisk han og en stillits.
Det blev til 46 mærkede fugle, 15 arter
Tekst og billeder: Hans Lind

Ingen kommentarer: