tirsdag den 28. juli 2009

Sæsonopstart og klargøring til efterårssæsonen

Vel ankommet til stationen i går eftermiddag gik min kæreste og jeg en runde i haven for at se, hvad Louis havde fået udrettet de sidste dage. Der var klippet en god bredde på hver side af nettene og det var en sand fornøjelse at se en mere trimmet stationshave end jeg havde turde håbe på.

De eneste net, der ikke var klippet omkring var i forhaven og stien ned imod H4. Det gik eftermiddagen så med i det gode vejr.

Louis kom ud på stationen kl. 18 for at byde velkommen og tale lidt om haven, net, stænger m.m..

Det var herligt at se, at haven, net og stænger begynder at blive tunet lidt op, nu hvor vi går endnu en efterårssæson i møde, hvor der forhåbentlig skal mærkes rigtig mange fugle på Gedser Odde.

Morgenen den 28/7 begyndte med gråvejr, blæst og lidt finregn. Det klarede op omkring kl. 07, og herfra forblev det godt vejr resten af dagen. Der blev mærket 12 tornsangere, hvoraf de fleste var 1k-fugle. Det varer nok ikke længe før de vimser rundt i haven i hundredevis og mæsker sig i brombær.
Der blev mærket et par løvs'er, en smutte, en rødstjert hun og en blåmejse - alle ungfugle!
Dagens overraskelse blev en korttået træløber, der var den første i år og ny mærkeart for undertegnede.

Korttået træløber (begge foto). Øverst ses det typiske ringmærker-kendetegn for Korttået træløber. Det lyse/gullige vingebånd slutter på P5 og fuglen har kun en svag antydning af lys plet på P4! - Bl.a dette adskiller arten fra dens meget ens udseende slægtning.
Foto: Mathilde Lund

Efter en middagslur, blev der slået græs i haven v./ Mathilde og skiftet et par stænger og klippet pil ved licens A-744...

Alt i alt en rigtig fin begyndelse på efterårssæsonen:)

v./ Rune Skjold Tjørnløv

Ingen kommentarer: